1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ÖSO, PYD'yi Halep'te Sıkıştırdı
ÖSO, PYD'yi Halep'te Sıkıştırdı

ÖSO, PYD'yi Halep'te Sıkıştırdı

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birlikler, PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin Beşşar Esed rejimi ve Rusya'nın desteğiyle Halep'in kuzeyinde ilerlemesini engellemek için mücadele veriyor.

01 Mayıs 2016 Pazar 12:53A+A-

ÖSO birlikleri ve PYD arasında Halep merkezinin kuzeyindeki Eşrefiye semtinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. ÖSO, PYD'yi Eşrefiye semtinde sıkıştırdı ve çatışmalar semtin dar sokaklarında, yaklaşık 10 metre mesafede sürüyor.

ÖSO'ya bağlı Ceyş'ut-Tahrir grubunun komutanlarından Abu Karmo İdlibî, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'i PYD'den alacaklarını söyledi.

“PYD Sıkıştığında Rejim Desteğe Geliyor”

İdlibî, “PYD, sıkıştığında rejimden destek istiyor. İki taraf arasında koordinasyon o kadar yüksek ki rejim uçakları onları desteklemeye gelince tamamen nereyi vuracağını biliyor. Bu esnada da PYD güçleri, rejimin savaş uçaklarının hedef noktasından belli mesafeye çekiliyor.” şeklinde konuştu.

İdlibî ayrıca, Esed rejiminin PYD'yi desteklemek için Halep'in kuzeyinde kontrol ettiği noktalardan direnişçileri top mermileriyle vurduğunu söyledi.

“Hiçbir PYD Militanının Cesedini Teşhir Etmedik”

Aynı grupta savaşçı olan Salih Sellum da PYD'nin öldürdüğü direnişçilerin cesetlerini Afrin'de teşhir etmesini kınayarak, “Bizler de çatışmalarda PYD militanlarının cesetlerini ele geçiriyoruz ama şimdiye kadar hiçbirini teşhir etmedik. Bilakis onları İslâmî yöntemlerle defnettik.” dedi.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum