1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ÖSO: PYD'ye Yardım Dolaylı Yoldan Esed'e Yardımdır
ÖSO: PYD'ye Yardım Dolaylı Yoldan Esed'e Yardımdır

ÖSO: PYD'ye Yardım Dolaylı Yoldan Esed'e Yardımdır

Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Albay Malik el-Kurdi, ABD'nin PKK/PYD'ye silah vermesine tepki gösterdi.

21 Ekim 2014 Salı 21:07A+A-

AA muhabirine konuşan Kurdi, "ABD'nin Ayn el-Arap (Kobani) gibi küçük bir kentte IŞİD'le 1 aydır savaşan Kürt gruplara silah yardımı yapıp, Suriye'nin diğer bölgelerinin tümünde çeşitli suçlar işleyen Esed rejimine karşı 3,5 yıldan daha uzun bir süredir mücadele edenlere aynı yaklaşımı sergilememesi iğrenç bir tutum" ifadelerini kullandı.

Kurdi, ABD yönetiminin her seferinde kendilerine söz verdiğini ancak "tutmadığını" dile getirerek, "Washington'un rejimle işbirliği içindeki Kürt gruplara silah desteği vermesi, çift taraflı oynadığının delilidir ve biz buna yabancı değiliz" diye konuştu.

Kürt halkının Suriye'nin temel unsurlarından biri olduğunu ve devrime katkıda bulunduğunu vurgulayan Kurdi, "Buna mukabil PYD ve PKK gibi bazı gruplar, Esed rejimiyle işbirliği içinde. Bu nedenle onlara yapılan yardımlar, dolaylı olarak Esed'i desteklemek anlamına geliyor" dedi.

Dera'da varil bombalı saldırı: 10 ölü

Öte yandan, Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, Esed güçlerine ait helikopterin, güneydeki Dera kentinde yer alan ve muhaliflerin denetimindeki Nasib beldesinde yerleşim birimine varil bombasıyla saldırdığı belirtildi. 

Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 10 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin yaralandığı aktarılan açıklamada, yaralananların, ambulanslarla sahra hastanelerine kaldırıldığı, bazı yaralıların durumunun ciddi olduğu kaydedildi.

Direnişçiler İki Savaş Uçağını İmha Etti

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) ise direnişçilerin, rejimin denetimindeki Neyrab Askeri Havaalanı'nda iki savaş uçağını "Tow füzeleriyle" imha ettiğini duyurdu.

Havaalanı çevresinde direnişçilerle rejim güçleri arasında çatışmaların çıktığı aktarılan açıklamada, kentin kuzeyindeki Handarat bölgesinde de şiddetli çatışmaların sürdüğü kaydedildi. 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum