1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ÖSO, Cerablus'ta 7 Köyü Daha Ele Geçirdi
ÖSO, Cerablus'ta 7 Köyü Daha Ele Geçirdi

ÖSO, Cerablus'ta 7 Köyü Daha Ele Geçirdi

Çarşamba günü başlatılan “Fırat Kalkanı” isimli operasyon kapsamında TSK ve ÖSO'nun Cerablus yönündeki ilerleyişi devam ediyor. Cerablus'un güney ve batı yönlerinde ilerleyişi sürdüren direnişçiler, 7 köyü daha ele geçirdi.

29 Ağustos 2016 Pazartesi 18:47A+A-

24 Ağustos'ta başlayan “Fırat Kalkanı” isimli operasyonda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaşçılarının ilerleyişi sürüyor. Bu sabah, güney ve batı yönünde yürüyüşünü sürdüren ÖSO, 7 köyü daha ele geçirdi. Direnişçiler; Tamure, Helvancı, Tugher Sağir, Tugher Kebir, Zahiriye, Zor Mağara ve Umm Susa köylerinde kontrol sağladı.

Sabah saatlerinde IŞİD, Zahiriye köyünde bulunan direniş mevzilerine canlı bomba saldırısı düzenledi. Bomba yüklü araç direnişçiler tarafından hedefine ulaşmadan imha edildi.

Bugün ele geçirilen noktalardan sonra direnişçilerin Menbiç’in merkezine uzaklığı 14 kilometreye kadar düştü.Bir diğer ilerleme yönü olan Çobanbey'le direnişçiler arasında ise 35 kilometre mesafe bulunuyor. Ele geçirilen bölgelerin artmasına paralel olarak Cerablus cephesine dönük direnişçi asker takviyesi de sürüyor. Suriye'nin farklı bölgelerinden direnişçi askerler Cerablus cephesine ek güç olarak gönderiliyor.

Kaynak: Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT