1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Osmaniye'de Mısır'daki İdam Kararları Telin Edildi
Osmaniye'de Mısır'daki İdam Kararları Telin Edildi

Osmaniye'de Mısır'daki İdam Kararları Telin Edildi

Osmaniye'deki Sivil Toplum Kuruluşları Mısır'daki idam kararlarını basın açıklaması ile protesto etti.

29 Mayıs 2015 Cuma 18:58A+A-

Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına basın açıklamasını Süleyman Dağ okudu. Birçok Sivil Toplum Kuruluşunun temsilcisinin ve gönüllülerinin katıldığı basın açıklamasında "Katil Sisi, Seninleyiz MURSİ" "Darbeciler Yenilecek" gibi sloganlar atıldı. Nadir Sarıca Hoca'nın yaptığı dua ile basın açıklaması sona erdi.

osmaniye-20150529-01.jpg

osmaniye-20150529-02.jpg

osmaniye-20150529-03.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

ZULME SESSİZ KALMA OSMANİYE

Mısır halkın özgürlük mücadelesi; daha bir yılını doldurmadan tanklar ve toplarla yok edilmeye çalışılmaktadır. Yetmiş yıllık diktatörlüğe ses çıkarmayanlar, Mısır halkına barışı, selameti ve huzuru çok gördüler. Susturmak İstediler. Şahadet nişanına, bir kurşunu şahit tutan Esma’ları bu yüzden katlettiler. Rabiatul Adeviye’nin kahraman erlerine kan, kin ve kurşun kustular. Batılılar olanları izlemeye devam ettiler ve ediyorlar. Suudi Arabistan, Körfez ülkeleri, Rusya izlemeye ve sessiz kalmaya devam ediyorlar. Bu zulme ve haksızlığa karşı duyarsız kalan, ses vermeyen, çığlık olmayan, görmezlikten gelen tüm insanlık bu zulümden sorumludur. Bu noktada diz çöktürülmek istenilen bir başka ülke de Türkiye’dir. Bizler bu süreçleri kendi coğrafyamızda birebir yaşamış insanların evlatları ve torunlarıyız. Ölmüş insanları mezardan çıkarıp darağaçlarında sallandıranlara tarih şahittir. Sadece Müslüman olduğu için ipe götürülenleri de biliyoruz, gencecik fidanlara nasıl kıydıklarını da...    Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları olarak bu yapılan haksızlıkların hep karşısında durduk ve durmaya da devam edeceğiz. İçlerinden birinin lise öğrencisi olduğu altı öğrenci idam edildi Mısır'da. Arkasından 106 kişi hakkında da idam kararı verildi. Biz biliyoruz ki; "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır."  Mısırdaki zulme sessiz kalmamaya ve bu zulüm karşısında duyarlı olmaya, çığlık olmaya herkesi davet ediyoruz. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu zamanlarda, birlik ve beraberliği, ümmet bilincini sonuna kadar ortaya koymamız gerekmektedir. Ve ‘Siz!        Hayat süren leşler, sizi kim diriltecek’ ve siz ey zalimler! Hodri Meydan… Yeryüzünde yürüyen tüm müminleri yok etseniz, bir tek emekleyen bebeğimiz kalsa dahi Allah, sizleri o bebeğin elleri ile cezalandıracaktır. Biz Allah için yaşıyor ve O’nun için ölüyorken iyi bilin ey zalimler,

CEHENNEM SİZİN İÇİN YAŞIYOR.

Bizler Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları; dünyanın neresinde olursa olsun her dinden, her renkten ve her ırktan insanın canını kutsal sayıyoruz.

Ve yine Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları olarak; Çin'in Doğu Türkistan'daki kardeşlerimize yaptığı katliamı, Suriye, Irak, Filistin ve Arakan'lı kardeşlarimize yapılan zulümleri, Mısır’da Muhammed Mursi, Muhammed Bedii ve Yusuf Kardavi gibi İslam önderlerinin de aralarında bulunduğu 106 kişi hakkında verilen hukuksuz idam kararını darbeci alçak Sisiyi, onun oyuncağı haline gelmiş mısır mahkemelerini ve Mısır'da olup bitenlere gözünü-kulağını tıkayan bütün uluslararası güçleri lanetliyor, bu kutlu yürüyüşte direnen mısır halkı ile vetüm mazlumlarla birlikte olduğumuzu ilan ediyoruz. Hiç bir şekilde şüphemiz olmadan inanıyoruz ki; yakın gelecekte en gür seda İslam'ın olacaktır.

Katılımlarınız ve zulme karşı sessiz kalmadığınız için teşekkür ediyoruz.

Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları Platformu

HABERE YORUM KAT