1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Örtü Yasağı Artık Utanç Vesilesi Olsun!"
Örtü Yasağı Artık Utanç Vesilesi Olsun!

"Örtü Yasağı Artık Utanç Vesilesi Olsun!"

Eğitim-Bir-Sen 4. İlçe Temsilcileri Toplantısı, 900 ilçe temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirildi.

12 Ekim 2011 Çarşamba 12:41A+A-

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ilçe temsilcilerine yönelik yaptığı konuşmada, “Yeni anayasada başörtüsü olmasın ama başörtüsünü yasak etmenin utanç vesilesi olacağı bir iklim oluşturulsun” dedi. Din derslerinin daha etkin verilmesini isteyen Gündoğdu; karma eğitim, kesintisiz eğitim ve andımız uygulamasına son verilmesini de talep etti.

HAKLAR PAZARLIK KONUSU OLAMAZ

Ankara Kızılcahamam’daki toplantıda konuşan Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-sen) ve Eğitim-Bir-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Ruhsuz ve kör bir anayasa istediklerini” söyledi. Gündoğdu, “Bizler asla hakları pazarlık konusu yapmayız. İnsanlık ortak paydasında hemfikirsek, Müslüman olmasının, dinsiz olmasının, solcu olmasının, sağcı olmasının hiçbir önemi yok. Ruhsuz, kör, dinsiz bir anayasa istiyoruz ki devlet vatandaşına eşit mesafede olabilsin. Kimin ne giyeceğine, çocuğunun din dersi alıp almayacağına devlet karar vermesin. Vatandaşını tanımlayan değil, tanıyan devlet istiyoruz” diye konuştu. 

“MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

“Bir öğretmenin başörtüsüyle derse girmesi kimi ilgilendirir” diyen Ahmet Gündoğdu, “Feministlere çağrıda bulunuyorum; ‘Kadın-erkek eşitliği sloganından vazgeçin; bırakın kadın-erkek eşitliğini, bu ülkede kadınlar arası eşitlik bile yok.’ Devlet dairesinde, üniversitede, Meclis’te başörtülülerin bulunması için mücadele edeceğiz. Yeni anayasada başörtüsü olmasın ama başörtüsünü yasak etmenin utanç vesilesi olacağı bir iklim oluşturulsun” değerlendirmesinde bulundu.

“EĞİTİM KESİNTİLİ OLMALIDIR”

Gündoğdu, 18. Milli Eğitim Şûrası’nda tavsiye ettikleri eğitim sistemini anlattı:

“Anaokulu bir, ilkokul dört, ortaokul seçmeli dersler havuzunun olduğu, lisede nereye yöneleceğini belirlediği ona göre meslek eğitimi, dil eğitimi, çıraklık eğitimi, üniversite eğitimi gibi dersler alabildiği dört yıl olmak üzere 9 yıllık zorunlu ama kesintili eğitim modeli. Sonra liseyi isteğe bağlı model şeklinde öneriyoruz. Lise diploması istensin; ama devam mecburiyeti olmasın. İsteyen öğrenci 4 yıllık eğitimi 2 yılda bitirebilsin. Bizler bu 1+4+4+4 modelinde kararlıyız.”

OKULLARDA KOMUTAN İSTEMİYORUZ

Milli Güvenlik Dersi’ne branş öğretmenlerinin girmesini istediklerini kaydeden Gündoğdu, ders vermek için gelen komutanların okulda dini hissiyatı olan herkesi fişlediğini hatırlattı. Gündoğdu, “Okullarda komutan istemiyoruz, öğretmenlerden de komutanlık istemiyoruz. Kızlara askerlik yaptırıyoruz, güya Türkiye’de kızlar askerlikten muaf, ne muafı. Bırakalım öğrencinin saçını, tıraşını, ceketini, kıyafetini, eteğini şusunu busunu; öğrencilerin gönüllerine hitap edelim” dedi. 

KARMA EĞİTİM MECBURİ OLMASIN

Gündoğdu, karma eğitim mecburiyetinin sona erdirilmesi gerektiğini dile getirerek, “Çocuğunu karma eğitim veren okullarda okutmak isteyen veliler var ve çoğunlukta; ancak çocuklarını kız lisesine veya erkek lisesine göndermek isteyen velilere de devlet yardımcı olmak zorundadır. Güneydoğu’da sorun var, kız çocukları okumuyor. Aileler de kızını karma eğitim veren okula göndermek istemiyor. Haydi kızlar okula! demekle kızlar okula gitmiyor” diye konuştu.

“ANDIMIZ KALDIRILMALI”

Çocukların her gün pedagoji ve bilimsel olmayan ifadelerle dolu olan andımızı koro halinde söylemelerinin sorgulanması gerektiğini söyleyen Gündoğdu, “Bu, pedagojik mi, bilimsel mi, ne kazandırıyor? Türküm, doğruyum, çalışkanım deyince insanlar doğru, çalışkan mı oluyor? Bunları düşünmek lazım” ifadelerini kullandı.

HASAN BAŞAR / YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT

1 Yorum