1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Orkestra Şefine Aykırılık ve de, Mezar Kutsamaları..
Orkestra Şefine Aykırılık ve de, Mezar Kutsamaları..

Orkestra Şefine Aykırılık ve de, Mezar Kutsamaları..

Selahaddin E. Çakırgil gündemi yorumluyor:

05 Mart 2015 Perşembe 20:51A+A-

Günlerdir bir tartışma sürüyor..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı’nı dozu giderek artan şekilde ağır sözlerle eleştiriyor, aylardır. Hattâ, geçen hafta, eleştirisinin dozunu arttırıp, ‘Yoksa siz başka yerlerden mi emir alıyorsunuz..’ gibi cümleler kullandı.

Erdoğan Hükûmeti’nin, yüzde 60-70’lerden aldığı ve yüzde 5’lere indirebildiği faizler, 15 ay önce, FG. Cemaati adına tezgahlanan ve Tayyîb Erdoğan Hükûmeti’ni devirmeye yönelik büyük oyun ve saldırıdan hemen sonra, yüzde 10’lara çıkarıldı. Faiz lobisi sevinçten dörtköşe elbette. Bu artışla faiz lobisine kaptırılan 30 milyar lira, 4 tane 3. Boğaz Köprüsü demektir. 

Erdoğan’ı öfkelendiren de bu.. İzahını yapamıyor. ‘Bir sanayici, bankadan kredi alacak olsa, diğer banka harcamalarıyla birlikte, yüzde 15’i buluyor. Böyle bir faizle ekonomi kalkınma olmaz.’ diyor aylardır, haklı olarak..

Erdoğan’ın 13 yıllık Hükûmetlerinde hep yanıbaşında bulunmuş olan Ali Babacan ve hattâ Beşîr Atalay’ın da açıkça MB Başkanı’nı korumaları ve Erdoğan’la karşı karşıya gelmeleri ise, daha bir ilginç..

Erdoğan’la elbette farklı görüşlerde bulunulabilir..

Ama, halkın oyuyla seçilmiş ve başarısızlıklarının hesabını halka verecek ve asıl  bedel ödeyecek kişi olan Cumhurbaşkanı dururken, hiç bir sorumluluğu olmayan bir Merkez Bankası Başkanı’nın konuyla ilgili tavrını anlamak zor..

Bunlar devlet yönetiminin bir orkestra yönetimi gibi olduğunu anlamıyorlar demek ki.. Halbuki, asıl sorumlu, orkestranın şefidir. Velev ki şahsî kabiliyetleriyle sahalarında çok seçkin olsalar bile..

Yazının Devamı >>>