1. HABERLER

  2. HABER

  3. Orduevlerinde Kast Sistemi Sona Eriyor
Orduevlerinde Kast Sistemi Sona Eriyor

Orduevlerinde Kast Sistemi Sona Eriyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir devir daha sona eriyor. Orduevlerindeki rütbe farkı kaldırılıyor.

24 Ocak 2012 Salı 07:42A+A-

Yıllardır şikâyet edilen ve kast sistemi olarak adlandırılan askerî tesislerdeki yemek salonlarında, kuaförlerde, plajlarda rütbe farkı ortadan kalkıyor.

Askerî tesislerde 'subay kuaförü', 'üstsubay kuaförü' 'general kuaförü' tabelaları indirilecek.

Ayrıca, otel, oda, masa, koltuk grubu, asansör, plaj, yemek salonu gibi yerlerde statüleri gösteren her türlü yazı ve işaret de kaldırılacak.

Dayanışmayı ve motivasyonu artırmayı amaçladığı ifade edilen bu yeni uygulamayla ilgili yazı, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in emri ve Genelkurmay 2. Başkanı Org. Hulusi Akar imzasıyla ilgili birimlere gönderildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan gönderilen yazıda söz konusu düzenlemeler şöyle özetlendi:

a) Tesislerde genel kullanıma açık tüm yerlerde statüleri belirtilen (general, üstsubay, subay) bölümleme yapılmayacaktır.

b) Otel, oda, masa, koltuk grubu, asansör, plaj, yemek salonu, berber, kuaför, vb. yerlerde statüleri gösteren her türlü yazı ve işaret kaldırılacaktır.

c) Otel, lokanta vb. kullanım alanlarından istifade etmek isteyen rütbe ve makam sahibi personel için rezervasyon yaptırılabilecektir.

ç) Özel misafirler, yabancı konuklar ve resmî toplantılar için ayrılan özel salonlar muhafaza edilecek, rütbe ve makam sahipleri ile yerli/yabancı misafirlere tahsis edilebilecektir.

 

HABERE YORUM KAT