1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. 'Operasyon Halep’in Kuzeyinin Tümü Özgürleşinceye Kadar Sürecek...'
'Operasyon Halep’in Kuzeyinin Tümü Özgürleşinceye Kadar Sürecek...'

'Operasyon Halep’in Kuzeyinin Tümü Özgürleşinceye Kadar Sürecek...'

Cerablus operasyonunun ardından konuşan Suriye Sultan Murad Tümen komutanlarından Ali Şeyh Salih, "Münbiç ve El bab dahil olmak üzere Halep'in kuzey kırsalının tümü özgürleşinceye kadar operasyonumuz sürecek" diye konuştu.

26 Ağustos 2016 Cuma 04:08A+A-

Sultan Murad Tümen komutanlarından Ali Şeyh Salih, Gaziantep Karkamış'ta yaptığı açıklamada, IŞİD'ten aldıklarını ifade etti. Salih, "DEAŞ, YPG’ye savaşmadan toprakları veriyor. Biz saldırdık, toprakları aldık. Cerablus tümüyle özgürleşmiş" dedi. Şeyh Salih, operasyona desteği nedeniyle Türkiye'ye teşekkür etti. Münbiç'e yönelik operasyonlarla ilgili Salih, "Şuanda PYD, PKK ve Suriye Demokrasi güçlerinin Münbiç’ten çekilme duyumlarını alıyoruz" şeklinde konuştu.

Operasyona ne kadar asker katıldığı sorulan Salih, "Yüzlerce, binlerce ÖSO ve Suriye Özgür ordusu mücahitleri katıldı" ifadesini kullandı.

Salih, Mümbiç ve El-Baba'a doğru devam edeceklerini belirterek, "Cerablus’tan sonra batısına, Çobanbey ilçesine, Türkmen ilçesine ilerleyeceğiz. Haleb’in kuzey kırsalını tümüyle ele geçirinceye kadar operasyonu sürdüreceğiz. Buna Mümbiç ve El-Bab da dahil. Yani sadece Azez-Cerablus hattı değil, Halep’in kuzey kırsalının tümü özgürleşinceye kadar devam edeceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT