1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ARAKAN

  4. 'Onları Allah’ın Emaneti Olarak Aldım'
'Onları Allah’ın Emaneti Olarak Aldım'

'Onları Allah’ın Emaneti Olarak Aldım'

Myanmar'dan kaçtığı teknede bebeğini düşürmesinin ardından kimsesiz iki kardeşe sahip çıkan Arakanlı kadın, "Onları Allah’ın emaneti olarak aldım" dedi.

27 Mayıs 2015 Çarşamba 19:57A+A-

İnsan kaçakçılarının Malezya ve Tayland'da iş bulma vaadiyle kandırarak açık denizde terk ettiği ve Endonezya hükümeti tarafından kabul edilerek Açe bölgesine yerleştirilen Rohingyalı mültecilerinden 4 aylık Muhammed Yakup Ali annesinin karnında bindiği gemide okyanusun ortasında dünyaya gelmiş.

Açe'deki mülteci kamplarına yerleştirilen Arakanlı Müslümanların (Rohingyalar) her birinin bir dram hikayesi var.

Henüz 4 aylık olan Muhammed Yakup Ali, annesinin karnında Myanmar'dan başlayan kaçış yolculuğu sırasında, okyanusta yol alan geminin içinde dünyaya gelmiş.

Açe bölgesindeki Kuala Langsa Kampında 4 aylık çocuğuyla yaşam mücadelesi veren Arakanlı anne Rukiye Hatun, Myanmar'dan gemiye bindiklerinde doğumuna 1 hafta kaldığını belirterek, "Gemiye bindik. Okyanusun ortasında doğum yaptım. Bebeğim Muhammed ile birlikte açlık ve susuzlukla mücadele ettik. Çocuğumun ayaklarında yaralar çıktı ve yere basamıyor" dedi.

Rukiye Hatun kampta hükümet ve bölgeye akın eden yardım kuruluşlarının kendilerine yaptıkları yardımlarla hayata tutunmaya çalışıyor.

Gemide düşük yaptı, kimsesiz 2 çocuğa sahip çıktı

Arakanlı bir başka kadın mülteci Manu Ricvana ise gemi de annesini, babasını ve iki kardeşini kaybeden iki kardeşe sahip çıkarak annelik yapıyor.

Kuala Langsa mülteci kampına yerleştirilen Manu Ricvana, gemiye eşiyle bindikleri sırada hamile olduğunu ve yolculuk sırasında çocuğunu düşürdüğünü söyledi.

Ricvana aynı gemide Rızvan ve Cemal Hüseyin adlı kardeşlerin de anne, baba ve iki kardeşlerini açlık, susuzluk ve hastalık nedeniyle kaybettiklerini öğrendiğinde iki kardeşe de sahip çıkmaya karar vermiş.

"Gemide çocukların hallerini görünce onlara sahip çıkmak istedim. Aynı köydendik ve anne babasını zaten tanıyordum. Onları Allah’ın emaneti olarak aldım ve Allah güç verdiği sürece de bakacağım" diyen Manu Ricvana, Myanmar'da çok büyük işkencelere maruz kaldıklarını belirterek, "Bundan sonra kesinlikle Myanmar’a dönmeyi düşünmüyorum" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT