1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. "Onlar Savaşacak Biz Destekleyeceğiz"
"Onlar Savaşacak Biz Destekleyeceğiz"

"Onlar Savaşacak Biz Destekleyeceğiz"

Ülkesinin IŞİD ile kara savaşına girmeyeceğini yeniden teyid eden ABD Başkanı Obama, 'Biz koalisyona öncülük edeceğiz. Bazı müttefikler bize havadan destek verecek, bazıları da savaşacak' dedi.

18 Eylül 2014 Perşembe 06:58A+A-

ABD Başkanı Barack Obama, Irak'a Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı karada çarpışmak üzere muharip asker konuşlandırmayacaklarını yeniden teyit etti. Obama, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının (CENTCOM) Florida-Tampa'daki ana karargahını ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, IŞİD'le mücadelenin 'sadece Amerika'nın savaşı olmadığını ve olmayacağını' vurguladı. Obama, 'Şu noktada net olmak istiyorum; Irak'a konuşlandırılan Amerikan güçlerinin muharip misyonu yok ve olmayacak. Kendi ülkeleri için bu teröristlere karşı savaşan sahadaki Irak güçlerine destek verecekler' diye konuştu.

ABD'nin hava gücünü kullanacaklarını, müttefiklere eğitim ve ekipman sağlayacaklarını belirten Obama, 'Onlara tavsiyelerde bulunacağız ve yardımcı olacağız. Bu savaşın ilgilendirdiği ülkelerden oluşan geniş bir koalisyona öncülük edeceğiz' diye konuştu. IŞİD ile mücadelede yalnız olmadıklarını vurgulayan, şu ana kadar 40'ı aşkın ülkenin IŞİD'e karşı geniş çaplı harekata farklı alanlarda katkı sunduğunu belirten Obama, 'Bazı müttefiklerimiz bize havadan destek verecek, bazı müttefiklerimiz de karada savaşacak' dedi.

AA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum