1. HABERLER

  2. HABER

  3. Önder'in “Dağdaki Çocuklar” Yorumu Böyle!
Önder'in “Dağdaki Çocuklar” Yorumu Böyle!

Önder'in “Dağdaki Çocuklar” Yorumu Böyle!

Canlı yayın programına katılan Sırrı Süreyya Önder, dağa götürülen çocuklar hakkında konuştu.

03 Haziran 2014 Salı 14:22A+A-

CNN Türk'te yayınlanan 5N1K programına konuk olan HDP milletvekili Sırrı Süreyya  Önder, son günlerin tartışma konusu olan dağdaki çocuklar hakkında açıklamalarda bulundu.

Çocukların dağa kaçırılması gibi bir durumun olmadığını belirten Önder, "Çocuk meselesi dünyanın her yerinde her şart altında çocuk meselesidir. Ben barış süreci ilk başladığında günlerce Kandil'de kaldım, ateşkese ikna etmek için. Orada birinci gündemleri şuydu; 18 yaşın altındaki katılımları evlerine göndermek" dedi.

Sözleri arasında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya da hakaretler yağdıran Önder, sözlerine şöyle devam etti: 

"HAMASİ NUTUKLAR"

"Hamasi nutuklar çekenler ve kaçırıldı diyenler... Bunlar pis bir propaganda... İstanbul'un bir valisi var; dün iki eş genel başkanımızı linç edeceklerdi... Dün güvenliğe bir telefon açtığında 'Siz de çocuk kaçırıyorsunuz.' diyor."

"ŞU SEVİYESİZLİĞE BAKIN"

"Şu seviyesizliğe bakın! 'İstanbul'un valisi misin delisi misin?' diye sorarlar insana... Bu ne dil..."

Sırrı Süreyya'nın asıl tepki çeken sözleri ise çocuk tecavüzleriyle ilgiliydi. PKK tarafından kaçırılan çocuklar meselesini farklı yöne çeken Sırrı Süreyya, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: 

"Bu ülkede cezaevlerinde dağa kaçırıluyor denilen o çocukların sistematik olarak ırzına geçirildi. Tecavüze uğradılar. 13-14 yaşındaydılar. O çocukların cezaevinde ne işi vardı diye bir gün sormadılar. Cezaevinde tecavüze nasıl uğrar diye hiç sormadılar. Şimdi kalkıp çocuk kaçırıldı diyorlar." 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum