1. HABERLER

  2. HABER

  3. Önder Sav'a hapis istemi!
Önder Sava hapis istemi!

Önder Sav'a hapis istemi!

CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav'ın, Hz. Muhammed hakkında söyledikleri nedeni ile hazırlanan iddianame mahkemeye sunuldu.

25 Kasım 2011 Cuma 17:00A+A-

Önder Sav'a hapis istemi!

Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav hakkında Ankara'nın Elmadağ ilçesinde belediye başkanlığını ziyareti sırasında Hz. Muhammed ve Hac İbadeti konusunda sarf ettiği sözler nedeniyle savcılık tarafından hazırlanan iddianame mahkemeye sunuldu.

İddianameye göre Önder Sav hakkında, 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

"Dini değerleri alenen aşağılamak" suçlamasının yöneltildiği Önder Sav'ın bu eylemi ile İslam dini ve onu temsil edenleri aşağıladığı, sarf ettiği sözlerin toplumsal barışı bozabilecek ortamı oluşturduğu belirtildi. Önder Sav, görevde olduğu dönemde milletvekili olduğu için savcılık tarafından hazırlanan fezleke Meclis Başkanlığı tarafından işleme konulmadığı için dava açılamamıştı. Sav'ın vekilliğinin düşmesi nedeniyle savcılık tekrar harekete geçti.

Önder Sav, CHP Ankara Milletvekili ve CHP Genel Sekreteri olduğu dönemde CHP'li Elmadağ Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etmişti. Dönemin CHP'li Elmadağ Belediye Başkanı Ömer Ağa Kurt'un makamında halka ve basına açık gerçekleşen ziyarette Önder Sav'ın yanına gelen ve CHP'yi desteklediğini söyleyen Mustafa Ünal (72), hacca gitmek düşüncesinde olduğunu belirtmişti. Sav da orada bulunan vatandaşların ve basının duyabileceği şekilde "Boş ver Araplara para kaptırma." şeklinde cevap vermişti. Diyalogun devamında Mustafa Ünal'ın "Bir ayağım çukurda.'' demesi üzerine Sav, üslubunu devam ettirerek, "Bakarsın Muhammed seni bırakmaz, sen yine şey yapma elinden tutar seni geri göndermez.'' ifadelerini kullanmıştı.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT