1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Öncü Nesil'in Yardımları Türkmen Dağı'na Ulaştı
Öncü Nesil'in Yardımları Türkmen Dağı'na Ulaştı

Öncü Nesil'in Yardımları Türkmen Dağı'na Ulaştı

Rusya ve Esed’in yoğun bombardımanı altındaki Türkmen Dağı bölgesine Öncü Nesil İnsani Yardım Derneği’nin yardım tırları ulaştı.

10 Aralık 2015 Perşembe 15:02A+A-

Rusya uçaklarının Türkiye’den gönderilen yardım tırlarını vurduğu bugünlerde Öncü Nesil İnsani Yardım Derneği gönüllülerinin 8 yardım tırı göndermesi önemli bir başarı oldu.

Öncü Nesil İnsanî Yardım Derneği’nin sosyal medyada paylaşımları şu şekilde oldu:

Türkmen dağındaki kardeşlerimize yardımlarınızı ulaştırdık. Türkiye sınırının sıfır noktasında binden fazla çadır ile gerçekten tam bir dram yaşanıyor. Çadır kentlerinin 2-3 km ilerisinde Rusların bombardımanı ise devam ediyor. Rusya ve Esed’in bombardımanından kaçan mazlum halka Öncü Nesil İnsani Yardım Derneği olarak gıda, su, battaniye gibi temel ihtiyaçlarını içeren yardımlarımızı dağıttık.

oncu_nesil_insani_yardim_dernegi_turkmen_dagi-(2).jpg

Türkmen Dağı’ndaki kardeşlerimiz döndüler hamdolsun. Orada acının, yokluğun, hatta ihmalimizin karelerini bize getirdiler.

Türkmen Dağı’ndaki mazlum kardeşlerimiz bu derme çatma barakalarda yaşıyorlar. Geceleyin ciddi ısınma sorunu yaşanıyor. Dumanı çıkan her yere her şeye Haçlı uçakları bomba yağdırıyor. Kardeşlerinizi unutmayın.

oncu_nesil_insani_yardim_dernegi_turkmen_dagi-(3).jpg

Kardeşlerimizin barınakları. Yer Türkmen Dağı. Onların acılarını anlamaktan bihaberiz. İşin kötüsü buralara yardımın ulaşması gerçekten de çok zor. Ama bu fedakâr gençler her tür tehlike ve riski göze alarak dağ başlarına kadar kardeşlerine yardım götürmeyi başardılar. Daha önce söylediğimiz gibi:

“Gidebildiğimiz yere kadar değil, gitmesi gereken yere kadar” yardımlarınızı taşıdılar. Allah onlardan razı olsun…

Mazot ikmali yapan motorlu taşıtlar, arkada kardeşlerimizin bombalardan sığınağı. Bir de tabi savaşın asıl mağdurları: Çocuklar…

oncu_nesil_insani_yardim_dernegi_turkmen_dagi-(4).jpg

Türkmen dağları bombardıman altında. Birçoğu evlerini terk etmiş. Etmeyenler de var… “O şartlarda daha kötü oluruz.” diyen yaşlılarımız… Ya da “Göğüs göğüse savunuruz biz.” diyen eski topraklar… Sizden selam götürdük onlara. En çok da buna sevindiler, kardeş selamına. Sahip çıkıldıklarını bilmek…

Kardeşlerinin katline sessiz kalmayan Türkiye’deki Müslümanlara teşekkür ve dua ediyorlar.

oncu_nesil_insani_yardim_dernegi_turkmen_dagi-(5).jpg

Türkmen Dağı bomba sesleri arasında büyüyen çocuklar. Ninniler ve boş çocuk tekerlemeleri onlara çok uzak. Gerçekliğin tam ortasında yaşıyorlar. Belki birazdan birçoğunun üstü başı toza dumana karışacak. Allah göstermesin belki de kırmızı çalınacak boyunlarına… Burada bu kader… Anlık durum. Anne babasını yitirmek ve yetim kalmak ise sıradan, olağan şeyler… Acılar için sıra bekleyen çocuklar… Bizimkiler evlerde bizimkiler rahat. Bizimkilerin nameleri bomba sesleri değil. Tekerlemeler ardı arkasına…

Bu çocuklar şuan herhangi bir eğitim alamıyorlar ama eğitimin en zorundan geçiyorlar.

Bu arada hangi çocuğa “Nasılsın?” diye sorsak. “Elhamdulillah.” diyor. Bizim çocuklar ise bu soruya “İyiyim.” diye cevap veriyor. Eğitim farkı… Hamd eden bir nesil görmek isteyenler! Türkmen dağlarında hâlen yeşeriyor İslâm’ın umutları…

oncu_nesil_insani_yardim_dernegi_turkmen_dagi-(6).jpg

oncu_nesil_insani_yardim_dernegi_turkmen_dagi-(7).jpg

Türkmen Dağı’na kardeşlik için yürüyen gençler. Aralarında Kürt de var Arap da… Küfür nasıl tek bir milletse Müslümanlar da öyle tek bir millet diyerek çıkmışlar yola… Beklendikleri yere gitmeye hazırlanıyorlar yine. İyilikte, hayırda öncü olmak için birbirleriyle yarışıyorlar. Yardımlarınızı dedelerinin ismiyle çektikleri TIR’ları ile götürdüler. Bu o toprakların fatihi Selahaddin Eyyübi’den size hediye, Fatih Sultan Mehmet Han’dan bir gönül alma, Abdulhamid Han’dan hatır sorma, Yavuz Sultan Selim’den arka çıkma olarak götürüyorlar TIR’ları. O neslin torunlarıyız demek için. İslâm’ın hizmetkârlarıyız demek için. Kardeşliği göstermek için.

Bir sonraki çalışmalarımızda sizlerin desteği ile daha güzel çalışmalar çıkarmak istiyoruz.

Öncü Nesil İnsani Yardım Derneği

İstanbul İrtibat Numarası: 0212 501 51 02

Ankara İrtibat Numarası: 0545 451 38 77

Bursa İrtibat Numarası: 0537 885 1952

Online Bağış:

Hesap İsmi: Kuveyt Türk - TL Hesabı

IBAN No: TR07 0020 5000 0086 4335 0000 02

Kuveyt Türk - Dolar Hesabı

IBAN No: TR500020500000864335000001

Kuveyt Türk - Euro Hesabı

IBAN No : TR230020500000864335000001

oncu_nesil_insani_yardim_dernegi_turkmen_dagi-(8).jpg

oncu_nesil_insani_yardim_dernegi_turkmen_dagi-(9).jpg

Islah Haber

HABERE YORUM KAT

1 Yorum