1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Oligarşinin Radikal'i Kapanıyor!
Oligarşinin Radikal'i Kapanıyor!

Oligarşinin Radikal'i Kapanıyor!

Radikal gazetesi, 18 yıllık yayın hayatına bugünkü son sayısıyla veda etti.

21 Haziran 2014 Cumartesi 17:21A+A-

Roman yazarı Elif Şafak'ın kocası Eyüp Can, Radikal gazetesinde başarılı bir yayın hayatı sürdürdüğüne inansa da satışlar oldukça düşük olduğu için gazete kapandı.

KAPANIŞ PASTASINI KESTİLER

Radikal'in, 18 yıllık yayın hayatına son vermesiyle birlikte gazetenin pastası kesildi. Gazetenin yayın yönetmeni olan Eyüp Can'ın yanı sıra Altan Öymen de gazetenin pastasını kesenler arasındaydı.

Gazete bugünkü birinci sayfasını da bu konuya ayırdı. "Dijital alemdeyiz.." manşetiyle çıkan gazete bundan sonraki yayın hayatına dijital ortamlarda devam edeceğini duyurdu.

SON BASKIYLA ÇIKTILAR

Radikal'in bundan sonraki yayın hayatına internet üzerinden devam edeceği açıklandı. Bunun yanında gazete artık yayın grubunun havuzundan haberlerle çalışacak. Radikal'in basılı gazete versiyonuna ise bugün çıkan son baskıyla son verdi.

BATIRDIĞI ÜÇÜNCÜ GAZETE

Bir zamanların ekonomi gazetesi Finansal Forum'u batırmasının ardından gazeteyi ekonomi-politika formatına dönüştürüp Referans'ı kuran Eyüp Can, bu kuruluşu da batıran isim olmuştu. Şimdi de Radikal'i batırdı.

GEZİ'NİN KAPANAN 3. GAZETESİ

Öte yandan Radikal gazetesi, Türkiye'de Gezi olaylarını ve eylemcileri koşulsuz destekleyen gazeteler içinde kapanan 3. gazete oldu.

GEZİ'DEN BERİ CEMAAT'E ÇALIŞIYORDU

Radikal, Gezi olaylarında kışkırtıcı habercilikte Doğan Grubunda başı çekmişti. Daha sonra gelişen 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarında da hemen her gün Cemaat'e çalışmış ve hükümete karşı "bel altı" haberlerin merkezinde yer almıştı.

(Habervaktim)

radikal-gazetesi-son-sayi.jpg

HABERE YORUM KAT