1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Öldürülene Hizbullah de Katleden PKK'yı Sakla!
Öldürülene Hizbullah de Katleden PKK'yı Sakla!

Öldürülene Hizbullah de Katleden PKK'yı Sakla!

Diyarbakır'da yardım kuruluşu İhya-Der başkanının PKK'lılarca tehdit edilmesinden bir süre sonra öldürülmesi bazı medya organlarında adeta PKK'ya arka çıkıp katilleri perdeleyen şekilde yer alması dikkat çekti.

10 Haziran 2015 Çarşamba 02:17A+A-

CNN International, Diyarbakır’da PKK’ya bağlı YDG-H’nin yardım kuruluşu Yeni İhya Der’in Başkanı'na yapılan silahlı saldırıyı skandal bir şekilde duyurdu. HÜDA-PAR'ı, Hizbullah'ın kolu olarak gösteren CNN International, saldırının failleri YDG-H’den ve PKK’dan; onun siyasal uzantısı HDP’den tek kelime etmedi.

CNN, Amerika'dan örgüte sahip çıktı

CNN, HÜDA-PAR’ı Hizbullah’ın siyasal kolu olarak gösterdi. Oysa Hizbullah örgütü 2000 yılında lideri Hüseyin Velioğlu’nun öldürülmesinin ardından silah bırakmıştı.

CNN, Yeni İhya Der başkanını Hüda-Par’lı gösterip 15 yıldır hiçbir faaliyeti olmayan Hizbullah’la ilişkilendirirken, saldırının failleri YDG-H’den ve PKK’dan ve onun siyasal kolu HDP’den ise ise hiç bahsetmemesi dikkat çekti.

HDP, YDG-H’yi anmadı

Örgütün saldırı ve cinayetlerini görmezden gelip provokasyon açıklaması yapan HDP, “Saldırının sorumlularının hiç bir tereddüte yer bırakmayacak şekilde ortaya çıkartılmasını bekliyoruz. Halkımızı karşı karşıya getirmeye çalışan hiç bir anlayışa pirim verilmemesini diliyoruz” açıklamasında bulundu. HDP, PKK’nın tehditleri ve cinayetle ilgili olarak YDG-H’den bahsetmedi.

Twitter açıklamasını gördü

Doğan grubuna bağlı Radikal Gazetesi suikastla ilgili olarak temkinli davranıp YDG-H’nin Twitter'dan yaptığı “ilgimiz yok” açıklamasını öne çıkardı. Radikal, saldırının ardından uzun namlulu silahlarla bazı dükkanların taranması sonucu 2 kişi daha yaşamını yitirmesini ise “Son saldırıyı Hizbullah'ın gerçekleştirdiği belirtildi.” diyerek kesin bir ifade kullanması dikkat çekti.

Bombalı saldırıda Hüda-Par şüphesi oluşturmaya çalıştı

Hürriyet, konuyla ilgili yaptığı haberde 6-8 Ekim olaylarında Hüda-Parlıların PKK’lılar tarafından öldürülmesine işaret ettikten sonra “HDP'nin geçen Cuma günü Diyarbakır mitingi sırasında meydana gelen ve faili henüz bulunamayan bombalı saldırıda da üç kişi yaşamını yitirmişti.” diyerek o saldırıyla Hüda-Par arasında ilişki kurmaya çalıştı. Hürriyet de Radikal gibi YDG-H’nin Twitter’dan yaptığı açıklamayı gördü.

Dündar’ın Cumhuriyeti “bilinmiyor” dedi

Can Dündar’ın yayın yönetmenliğine gelmesinin ardından Kandil’i Milli Park, örgütü de çevre kuruluşu gibi gösteren haberlere imza atan Cumhuriyet, örgütün uzun süredir Baran’ı ve Hüda-Parlıları tehdit etmesini göz ardı ederek “silahlı saldırının kimin tarafından gerçekleştirildiği henüz bilinmiyor” ifadesini kullandı. Cumhuriyet, YDG-H’nin pişkin provokasyon açıklamasına da yer verdi.

BirGün direk arka çıktı

BirGün gazetesi ise haberi “Hizbullahçı derneğin başkanı öldürüldü” manşetiyle verdi. BirGün, “Saldırının ardından YDG-H saldırıyı kendilerinin işlemediğini açıklasa da dernek ve Hüda Par üyeleri HDP'yi hedef alan açıklamalarda bulundu.” diyerek örgüte arka çıktı.

Kaynak: Haber 10

HABERE YORUM KAT

2 Yorum