1. HABERLER

  2. HABER

  3. 'Öldürülen Filistinlilerin Takipçisiyiz'
'Öldürülen Filistinlilerin Takipçisiyiz'

'Öldürülen Filistinlilerin Takipçisiyiz'

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Gazze’de bozulan ateşkes ve kayıp İsrail askeri hakkında konuştu: Siz eğer İsrail’in bir askerinin takipçisi olacaksınız öldürülen Filistinlilerin de takipçisi biziz.

01 Ağustos 2014 Cuma 23:51A+A-

Kanal 24 televizyonuna konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Daha önceki tecrübelerimizden biliyoruz İsrail uluslararası bir kampanya yürüterek çıkarlarını korumaya çalışır. Şimdi ateşkesi devamı için asker bırakılsın diyor, Hamas ‘araştırıyoruz elimizde doğrulayan bir bilgi yok’ diyor. Bizim kanaatimiz önce ateşkes tesis edilsin sonra hangi araştırma yapılacaksa yapılsın. Kim ihlal etti nasıl ihlal edildi inceleyelim” dedi.

Davutoğlu konuyla ilgili konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Görüş ayrılıklarının aşılması için, çünkü bu ateşkesler çok kırılgan olur, buraya bir BM heyeti gönderelim diyoruz. Garantörü biz olalım, ama BM’nin de mevcudiyeti olsun, bu ateşkesi izlesin. Şimdi Hamas bu işin (kayıp asker) sorumlusu değilim diyor. Gilad Şalit olayında açıkça ‘bizde’ dediler, ama şu anda böyle bir şey yok. Bu kez durum farklı ‘inceliyoruz araştırıyoruz’ diyor. Siz kalkıp bu olay oldu diye bütün ateşkesi durdurursanız, burada iyi niyet aranmaz”

Türkiye’nin ateşkes sağlanması için büyük çaba sarf ettiğini söyleyen Davutoğlu, “Bu konuda Türkiye’nin öncü olması bizim için övünç meselesidir. Bazıları kalkıp ‘gereğini yapın’ diyorlar, bu konuda gereğini yapma noktasında Türkiye’den daha aktif olan hangi ülke var? Gece gündüz yaptıklarımız ortadadır” dedi.

Davutoğlu muhalefetin Gazze meselesindeki tavrını da şu sözlerle eleştirdi:

“Bazı muhalefet liderlerinin söylediklerini bizim için İsrail basını bile söylemiyor. Bu bir akıl tutulmasıdır. Bu İsrail muhipliğidir. İsrail ile ortak tatbikat yapıyor musunuz diye soruyor, CHP arkaik bir parti olduğu için kendi uzantısı olduğu partilerin yaptığı şeylerin devam ettiğini zannediyor. Onlara göre Gazze’de dökülen kandan Sayın Erdoğan ve ben sorumluyum, İsrail sorumlu değil. Bu olacak şey midir?”

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT