1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÜRDÜN

  4. Öldürülen 3 ABD'li İçin Ürdün'de İnsan Avı
Öldürülen 3 ABD'li İçin Ürdün'de İnsan Avı

Öldürülen 3 ABD'li İçin Ürdün'de İnsan Avı

Kral Faysal Hava Üssü'nde görevli 3 ABD'li askeri eğitmenin öldürülmesinin ardından ülke çapında geniş çaplı operasyonlar başladı.

07 Kasım 2016 Pazartesi 22:38A+A-

Geçtiğimiz Cuma günü Ürdün'ün güneyindeki El-Fecr şehrin'de yer alan Kral Faysal Hava Üssü'ne saldırarak 3 ABD'li askeri eğitmeni öldürüp, diğerlerini ağır yaralayan İslamcı eylemcilere karşı Ürdün ordusu ve Amerikan Özel Kuvvetleri, helikopterlerle desteklenen büyük bir operasyon başlattı. Ürdün güvenlik güçlerinin şehir merkezi ve kırsal bölgelerde kontrollerini sıklaştırdığı ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı belirtiliyor.

Yetkililer olayla ilgili detay vermekten kaçınıyorlar. Saldırının kurum içinde mi yoksa dışarıda mı gerçekleştiği bilinmiyor. Saldırganların 3 veya 5 kişi olduğu değerlendiriliyor.

Kral Faysal Üssü, 2 bin asker ile bölgede en fazla Amerikan askerini barındıran üslerden biri ve Amman'ın 228 km güneyinde, çöl ortasında ve Suudi Arabistan sınırında yer alıyor. Üs, Suriye ve Irak operasyonlarına katılan askerler için lojistik ve eğitim desteğinin sağlandığı bir merkez olarak kullanılıyor.

Operasyon kapsamında İsrail ordusu kendi sınırında önlem almış durumda. Silahlı saldırganların bedevi kaçakçılarla Sina yarımadasına geçmek isteyebilecekleri de değerlendrilmekte. Bu kapsamda Sina'ya erişimi bulunan bedevilerden IŞİD kontrolündeki bölgede gerçekleşecek hareketliliklerle ilgili bilgi paylaşmaları istendiği de gelen bilgiler arasında.

Kaynak: Mepa News

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT