1. HABERLER

  2. HABER

  3. Oldu! Başka Bir Emriniz?
Oldu! Başka Bir Emriniz?

Oldu! Başka Bir Emriniz?

AK Parti'nin İslâmî hareketlerle, mustazaf halklarla dayanışmayı içeren politikalarının azılı düşmanı sol-sosyalist siyasetin temsilcilerinden Ertuğrul Kürkçü buyurmuş ki Türkiye, Yunanistan'ın borcunu ödesin.

29 Haziran 2015 Pazartesi 13:07A+A-

HAKSÖZ-HABER

İşin ucunda daha doğrusu suyun öbür tarafında solcu olunca bu zevatın üzeri yosun tutmuş insanlık damarı cana geliyor. Kürkçü'ye şunu soralım? Farz edin ki Yunanistan'ın başında Sokrat'ın takipçisi İslamcı bir iktidar var.
Doğruyu söyleyiniz lütfen yine aynı şeyi mi diyecektiniz? Hiç sanmıyoruz. Çünkü ontolojik inkâr olurdu o zaman.
 
Şimdi bakalım Ertuğrul Bey ne demiş:
 

Yunanistan'ın Borcunu Türkiye Üstlensin

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü Yunanistan'ın 1,6 milyar Avroluk borcunu Türkiye'nin üstlenmesini ya da sıfır faizli borç vermesini istedi.

Kürkçü, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Almanya, AB Merkez Bankası ve IMF'nin Yunanistan'ın değil, paranın çıkarını korumak için Syriza hükümetini baskı altına aldığını söyledi.

Bu yaklaşımın AB'nin ilkelerine ters olduğunu ifade eden Kürkçü, "Avrupa'nın Yunanistan'ın yardımına koşması ve Avrupa'yı kurtarması gerekir. Yunanistan'ın batmasıyla Avro ve Avrupa Birliği büyük çatlakla karşı karşıya kalacaktır." diye konuştu.

Türkiye'nin Kaynakları Yunanistan'a Bu Yardımı Yapmaya Kâfidir

Kürkçü, hükümeti Yunanistan'ın yanında yer almaya davet ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Yunanistan'ın ödemesi gereken 1,6 milyar Avroluk borcu Türkiye üstlenebilir. Zor zamanda komşusuna yapılabilecek en büyük yardım budur. Bunun karşılığında Yunan halkının dostluğunu, Ege Denizi'nin barış denizine dönme imkânı elde edecektir. Türkiye'nin 2013'te uluslararası kurumlara yaptığı insani yardım tutarı 1,9 milyar dolardır. Türkiye'nin kaynakları Yunanistan'a bu yardımı yapmaya kâfidir. Sıfır faizli borç olarak da bu desteği Yunanistan'a sunabilir."

HABERE YORUM KAT

4 Yorum