1. YAZARLAR

  2. Haksöz

  3. Tunus İntifadası İstanbul’da Selamlandı!

Tunus İntifadası İstanbul’da Selamlandı!

Şubat 2011A+A-

Türkiyeli Müslümanlar, ceberut bir dikta rejiminin sistematik baskılarına, zulüm ve sindirme çabalarına karşı özgürlük ve adalet talebiyle ayağa kalkan ve diktatör Zeynel Abidin Bin Ali'yi ülkeden kaçmak zorunda bırakan Tunus halkını tebrik etmek için 22 Ocak Cumartesi günü Galatasaray Lisesi önünde kitlesel bir basın açıklaması yaptılar.

Özgür-Der, İHH, Mazlumder, Medeniyet Derneği, Anadolu Platformu, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Araştırma Kültür Vakfı, Akabe Vakfı, Hikmet Vakfı ve Fatih Akıncıları Derneği tarafından düzenlenen eylemde kanları pahasına tüm zalimlere ve onların efendilerine tarihî bir ders yaşatan Tunus halkıyla dayanışma içinde olunduğu ifade edildi. Tunus'un devrik diktatörü Bin Ali’nin akıbetine dikkat çekilen eylemde İslam coğrafyasına tebelleş olmuş zalim-dikta rejimlerin bundan ders çıkarması gerektiği vurgulandı.

Aynı İslami kuruluşlar, dergimizin yayına hazırlandığı sırada Mısır’da baş gösteren protestolarla ilgili olarak da Mısır intifadasını selamlamak üzere 28 Ocak tarihinde Fatih Camii’nde Cuma namazı sonrasında yapacakları kitlesel basın açıklamasına çağrıda bulundular.

 

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR