Atasoy Müftüoğlu

Yazarın Tüm Yazıları >

Mektup

Mayıs 1991A+A-

Bismillahirrahmanirrahim

Aziz Kardeşim, Kardeşlerim, "Söz' için, mektubunuz için, içtenlik­le teşekkür ediyorum. Sizi ve katkısı olan kardeşlerimi tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum sizin için.

Yakın zamanlara kadar bize hi­tap etmek üzere yayınlanan her der­gi bana büyük bir heyecan verirdi. Her yeni çıkan dergiyi, hepimizi içine alabilecek bir yapılanma olayı için, bir yapı taşı gibi görürdüm. Şimdi ay­nı heyecanı duymuyorum. Şimdi iti­raf edeyim ki, her yeni dergi haberi beni çok korkutuyor. Kalıcı, derinlik­li, ufuklu, boyutlu, çok sesli, kuşatıcı, hepimizle konuşabilen, etkili, yankı­sı olan dergiler yayınlayamıyoruz. Dergilerimiz sınırları dar "kulüp" der­gileri olarak yayınlanıyor. Dergileri­miz okuyucu yetiştirmiyor, "amigo" yetiştiriyor. "Amigo" okuyucu da, "amigo" yazarlar bekliyor. Dergileri­miz okuyucuya hitap etmekten çok "taraftar'a hitap ediyorlar. Ben, ölü dergiler mezarlığını daha yakından görebiliyorum. Bir yığın samimi çaba da bu mezarlıkta gömülü. Bir iz bı­rakmadan geçip gitmiş pek çok dergi olduğunu siz de biliyorsunuz. Bunla­rı size içimi açmak için yazıyorum.

Dergiciliğimizin sorunlarını titiz­likle irdeleyerek daha önce yaşanan sorunları aşmanızı dilerim. Ömürlü olmanızı, bereketli çalışmalar yap­manızı bütün bir gönlümle arzu ede­rim, içinizin bütün kapılarını, bütün pencerelerini herkese açın. Dost çevreden dostluklarınızı, düşman çevreden de düşmanlıklarınızı esirgemeyin. Başarılı çalışmalar da yapılabileceğini göstermek için çok ça­ba harcayın.

Yolunuz açık olsun, zihniniz açık olsun, yüreğiniz açık olsun aziz kar­deşler.

Bin can ile selam veririm hepini­ze.

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR