1. YAZARLAR

  2. Haksöz

  3. Kalplerinde Hastalık Olanlar

Kalplerinde Hastalık Olanlar

Ağustos 1996A+A-

Türkiye' isimli gazetede 4 gün boyunca yayınlanan aşağıdaki hezeyanlar hakkında söylenecek çok şey olmasına rağmen, Allah'ın dinini az bir pahaya satanlara ve ağızlarını Kitab'a eğip bükenlere en güzel cevabın Allah'ın ayetlerinde olduğunu düşünüyoruz.

"Yoksa kalplerinde hastalık olanlar, Allah kendilerinin kinlerini hiç ortaya çıkarmaz mı sandılar?" (Muhammed Sûresi, 29/35)

Tehlikeden Kaçınmak / Mehmet Ali Demirbaş

Şimdi en önemli konuya geliyorum. (Seda Sayan'a evet, S. Kutup ve diğer İslamcı yazarlara hayır) diyormuşsunuz. Sebebi nedir?

Mezhepsizler, bu inceliği anlayacak firaset sahibi değildir. İslam alimlerinin en büyüklerinden olan İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:

İyi biliniz ki, bid'at ehli ile konuşmak, kafirle arkadaşlık etmekten, kat kat daha fenadır.

S. Kutup bid'at ehli mi idi?

Oraya geleceğiz. Mehter marşı, düğünde def ve davul çalmak gibi istisnalar hariç, müziğin her çeşidi haramdır.

Peki haramsa TGRT'de niçin müzik yayını yapılıyor?

Mecburiyet vardır. Daha başka sebepler de vardır. Bunu daha sonra açıklayacağım. Haram olduğu halde, müzik yayını yapmayan radyo ve tv var mıdır?

Hepsi de yapıyor. Müzik konusunda TGRT'nin farkı nedir?

İbadete müzik karıştırmak haramdan daha ileridedir, yani küfürdür. Kur'an okurken, ibadet ederken ilahi okurken müzik çalınmaz. İbadete haram karıştırılmaz.

Diğer radyo ve tv'ler ilahileri müzikle çalıyorlar.

TGRT ile diğerleri arasındaki fark buradadır. Diğerleri, İbadete müzik karıştırmanın küfür olduğunu bile kabul etmiyor. Bir kısmı da sadece kadın sesi haram zannediyor, aynı günahı erkeklere işletiyor.

Peki solcu olduğu söylenen Can Bıçakçı için ne diyeceksiniz?

Okuyuşu düzgün olduğu için ona okutuluyor. Yoksa gider, ben de okurum. Okuyuşum düzgün olmadığına göre bana niçin okutmuyorlar demeye hakkım var mıdır?

Çok düzgün okuyan biri gelse, onu da işe alırlar mı?

Elbette alırlar. Kim düzgün okuyorsa onu alıyorlar. Başka düzgün okuyanlar varsa, onları da alabilirler. Can Bıçakçı, Peygamber efendimizin hayatından bahsetmektedir.

Bunların hangisi müslümanları uyutmaktır. Görüyorsunuz ya iftiracıların ne kadar yetersiz oldukları buradan da anlaşılmaktadır.

Eski bir solcu olan Mehmet Barlas niçin yorumcu olarak alındı?

Şimdi solcu değil. Özalcı bir şahsiyettir. Fakat solcu bile olsa, biz ona fetva verdirmiyoruz ki, haber yorumu yapıyor. Çok da başarılıdır. Onun gibi başarılı biri daha varsa o da gelsin!

Başka profesörlere niçin görev verilmiyor?

Ehl-i Sünnet olduğu halde gelip almadığımız kim vardır? Bid'at ehli, Abduhçui mezhepsiz olmayan varsa gelsin konuşsun. Mezhepsiz olmayan herkese kapımız açıktır.

Mevdudi ve S. Kutup gibi yazarların eserlerini reklamını yapmıyor, Seda Sayan'a kapınız acıkmış. Bu nasıl oluyor?

Zaten aynı şeyi anlatıyorum ya... Seda Sayan. (Devlet şahsi mülkiyete el koyabilir, kayıtsız şartsız zenginlerin malını alabilir) dese, kaç müslüman inanır? Ama bunu, İbni Teymiyye, S. Kutup, Abduh, A. Şeriati, Mevdudi derse, birçok müslüman inanır. Nitekim inanan çok olduğu için bunun üzerinde duruyoruz.

Seda Sayan'ın zararı yok mu?

Seda Sayan'ı istemeyen dinlemez. 0nun işlediği günah, itikadımızı bozmaz. Zina edenin bile tevbesi kabul olur. Fakat mezhepsizlerin, bid'at ehli sapıkların tevbesi kabul olmaz. Bu husus hadis-i şerifle sabittir. Sebebi, onlar yaptığı şeyin bid'at olduğunu bilmez. Bilmediği için tevbe etmez. Tevbe etseler elbette kabul olur. Mason Efgani ve Abduh ve çömezleri Reşit Rıza, S.Kutup gibileri sevenler, tevbe etse, tevbeleri kabul olur. Fakat onları iyi bildikleri için tevbe etmezler ve bid'at üzere ölürler.

S. Kutup şehid değil midir?

Bu konu istismar ediliyor. İdam edilmeme imkanı varken, ahmaklığından kelleyi vermiştir. Eğer onun hareketi ahmaklık değilse, ne diye onu seven birçok mezhepsiz kendini idam ettirmiyor?

Ceza kanununda idamı gerektiren fiiller bellidir. Bir veya bir kaçını ihlal eder. S. Kutupçu mezhepsizlere diyorum ki: Eğer S. Kutup'un yolunda olduğunuzda samimi iseniz, yani onun ahmaklık yapmadığına inanıyorsanız neden kelleyi vermediniz? Korktuğunuz için mi aynı ahmaklığı yapmadınız? Hemen idamlık bir suç işleyin ve şehid(!) olun! Şehidlikten üstün rütbe mi vardır? Şehidlikten kaçan şerefsizdir. Dinimiz ahmakça ölmeyi değil, şerefle yaşamayı istiyor. S.Kutup (Tehlikeden kaçın) ayet-i kerimesine rağmen ve kurtulma imkanı da varken ölümü istemiştir. Büyük bir fitne çıkarmıştır. Mısır'da devletle müslümanların arasını açmıştır. Müslümanlara kafir demiştir. Dine aykırı bir çok görüşleri olmasına rağmen, ona yine kafir demiyoruz.

S. Kutub'u temize çıkarmak için ahmakça ötmeyi şeref, tehlikeden kaçmayı korkaklık kabul eden bazı mezhepsizler, (Yalnız benden korkun) ayet-i kerimesini delil göstererek, Hz. Musa'nın Kıpti'yi öldürüp kaçmasını, Hz. Zekeriyya'nın yahudilerden kaçıp ağaca saklanmasını, Hz. Yunus'un kavminden kaçıp gemiye binmesini, Rasulullah'ın hicret etmesini ve Hendek harbinde hendek kazıp siperlenmesini korkaklık kabul ediyorlar. Halbuki peygamberler, (Tehlikeden kaçın) ayetine uyarak hareket etmişlerdir. Hicret de Allah'ın emri ile olmuştur.

Türkiye gazetesi

7-8-9-10 Temmuz 1996

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR