1. YAZARLAR

  2. Haksöz

  3. İntifada’ya Destek Eylemini Ciddiye Almak

İntifada’ya Destek Eylemini Ciddiye Almak

Ekim 2005A+A-

Her yıl İntifadanın yıldönümü vesilesi ile düzenlenen eylemlerden biri de Almanya'nın Köln şehrinde gerçekleştirildi.

Yaklaşık 5 km'lik yol güzergahı boyunca 150 civarında insanın katılımı ile gerçekleştirilen yürüyüşte "Yaşasın Küresel İntifada, Katil ABD Ortadoğu'dan Defol, Yaşasın Halkların Kardeşliği" gibi sloganlar atıldı. Eylemin yapıldığı yol boyunca ABD ve İsrail taraftarlığını vurgulayan ve İsrail işgalini savunan afişlerin asılmış olması dikkat çekti. Yürüyüşün sonlarında ise 15-20 kişilik grup, ABD ve İsrail bayraklarıyla intifadaya destek yürüyüşü yapan Müslümanları protesto etti.

ABD ve İsrail yanlısı bu protesto; yeterince ilgi görmediği, herhangi bir makes bulmadığı ve sonuç getirmediği gibi gerekçelerle kimi Müslümanların eleştirilerine hedef olan bu tür eylemlerin ne kadar önemli olduğunu ve birileri tarafından ciddiye alındığını ortaya koydu.

Yürüyüş sonunda yapılan konuşmalarda ABD'nin Müslüman halklar arasına nifak sokarak onları parçaladığı, İsrail'in güvenliği için binlerce insanı ve İsrail'in Gazze'den barış taraftarı olduğu için değil mecbur kaldığı için çekildiği, yıllarca sürdürdüğü işgalin bedelini ödemesi gerektiği vurguladı.

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR