1. YAZARLAR

  2. Bünyamin Doğruer

  3. Derin Gözlerle Bakmak

Bünyamin Doğruer

Yazarın Tüm Yazıları >

Derin Gözlerle Bakmak

Ağustos 2011A+A-

Kalbime güveniyorum. İmanı, umudu, isyanı barındıran kalbime.

Bu yüzden dünyadaki tüm hukuksuzlukların, yoksullukların, adaletsizliklerin, sömürülerin hesabını sormalıyım. Ta ki, dillere düşsün ABC’si özgürlüğün.

***

Nerede bir mazlum yürek infilak etse benim isyanım kabarıyor, tutuşuyor bir yanım. Derin gözlerle bakıyorum özgürlüğün meyvesine.

Derin gözlerle bakıp yeminler ettim. Zalimlerin, emperyalistlerin, vahşi kapitalistlerin plan ve tuzaklarını deşifre etmeye, alt üst etmeye, yüreğim avuçlarımda dünyayı sarsmaya.

Mazlumların gözyaşları yeryüzünü sulamaya devam ederken, bir hüznü bölüşüyorum çığlık çığlığa martıların arasında. İpince sızılar geçiyor içimden şimdi nice dağ ceylanlarının vurulduğunu görünce. Bağrımdan kan ırmakları yavaşça akıp gidiyor. Koskoca bir kâinat omuzlarıma çöküyor birden. Hüzünlerin her türlüsünü tadıp, acının dağ çiçeklerini takıyorum yakama.

Onurlu şerefli bir sabaha uyanmak istiyorum. Direnen  kardeşlerime vuslat türküleri söylüyorum. Haydi kardeşlerim! Kan revan içinde vurulup düşsek de toprak  bizden yana.

***

Az kaldı. Zalimlerin bir inkılâpla devrileceği gün doğdu doğacak dağların arkasında.

Yalınayak koşuyoruz. Dilimizde ağır bir söz ve zaman yarılıyor gitgide dudaklarımızda.

İri iri taşlar biriktiriyoruz kucağımızda. Atmak için, ölümcül uykuda yatanlara, iki ayaklı şeytanlara.

Var olmanın ne demek olduğunu göstermemiz gerek. Çakmak çakmak gözlerimizden yangın alarak durmadan koşmamız gerek. Hidayet ve ıslahın Allah'ın elinde olduğunu unutmadan vazifemizi yerine getirmeye devam etmek gerek.

Akıllardaki sapma, nefislerdeki bozulma, siyasi bilinçsizlik moralimizi bozmasın. Yeter ki sorumluluk bilinci içinde Allah'ın emir ve nehiylerini  yerine getirme hassasiyetini taşıyarak ve O'nunla karşılaşmaya her an hazır olma şuuruyla iç içe bir hayatı tamamlamanın kaygısı içinde olalım.

***

Hayata derin bakan mümin çelikten bir adamdır. İnançlarında hassas, düşüncelerine ve değer yargılarına sırtını dönmeyen uzun yol yürüyüşçüsüdür.

Derin bakanın yürümesi bir eylemdir. Yürümek, “Allah'tan geldik ve O’na  gideceğiz.” bilinciyle yaşamaktır.

Kabullerimiz ve ret çığlıklarımızla yürümek 
Onurluca, istikametten sapmadan yürümek
Derin bakarak, derin düşünerek 
Allah'ı, kâinatı, yaratılışı
Açlıkla kıvranan Afrika’yı 
Mahzun mahzun bakan Kudüs’ü
Oluk oluk kanın aktığı Ortadoğu’yu
Asya’yı, Türkistan’ı, Tacikistan’ı, Keşmir’i 
Biliyorum bir gün 
Yeryüzüne kıyamı sunar kalbim 
Derin bakan gözlerim
Gecenin üstünden yürüyen kardeşlerim
Muştular düşürür bir şafak vakti 

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR