1. YAZARLAR

  2. İbrahim Alıncak

  3. İçeriği Zenginleştirmek ve Renklendirmek

İçeriği Zenginleştirmek ve Renklendirmek

Temmuz 2001A+A-

Sevgili Haksöz çalışanları,

Birkaç arkadaşla birlikte yaptığımız değerlendirme sonucunda dergiyle ilgili görüşlerimizi sizlerle paylaşmayı uygun gördük.

Öncelikle internette yer alan siteniz daha canlı, daha kapsamlı ve düzenli hale getirilebilir. Önemli konulardaki çeviri yazılar artırılabilir.

Akademik yazıların sınırlı da olsa yer almasında fayda var. Ancak bu yazılarda yabancı veya teknik terimlerin parantez içinde Türkçe karşılıkları verilebilir. Özellikle liberalizm, demokrasi, ekonomi, küreselleşme, modernizm gibi önemli ve sorunlu konularda doyurucu, açıklayıcı ve perspektif aşılayıcı çalışmalara yer verilirse önemli bir boşluk giderilmiş olacaktır. Yazılarda görsel malzemelere, karikatürlere ve çarpıcı alıntılara yer verilirse içerik renklendirilmiş olacaktır.

Kur'an çalışmaları, yaşadığımız çağı ve sorunları daha fazla kuşatacak biçimde ele alınırsa, amaca ve verimliliğe ulaşmak, mesajın sosyalleşmesine katkıda bulunmak kolaylaşacaktır.

Dergide arasıra gördüğümüz ve özellikle Anadolu'da yaşayanlar için okuma listesi ve tartışma konusu açabilecek olan kitap tanıtımları ve analizleri artırılabilir.

Hanım yazarlara ve mizahi konulara ait yazılarda eskisine nazaran önemli bir azalma görülüyor. Bu durumun göz önünde bulundurulmasını istiyoruz.

Daha Önceleri, çeşitli konulardaki ortak çalışmaların kitaplaştırılacağı ilan edilmişti bu konuda halen beklenti içerisindeyiz.

Kadrican Mendi'nin "Osmanlı Gayrimüslimlerinin Romanı" başlıklı yazılarını bir kitap halinde görmek istiyoruz. Diğer taraftan çalışmalarını severek okuduğumuz Nehir Aydın Gökduman'ın öyküleri de bir seçme yapılıp gözden geçirilerek kitap halinde yayınlanabilir.

Kur'an'ın aydınlığında Haksöz'le birlikte daha nice yıllar yol arkadaşlığı yapmayı umuyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

Sivas

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR