1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Öğrencilerden İhtiyaç sahiplerine Yardım Eli
Öğrencilerden İhtiyaç sahiplerine Yardım Eli

Öğrencilerden İhtiyaç sahiplerine Yardım Eli

Muş Alparslan Üniversitesi Hayırda Buluşanlar Topluluğu gönüllüleri, harçlıklarından biriktirdikleri paralarla ve hayırseverlerin desteğiyle Muş’taki muhtaç ailelere yardım eli uzattı.

01 Kasım 2018 Perşembe 10:47A+A-

Kentteki bir alışveriş merkezinde yaptıkları alışverişle aldıkları gıda malzemelerini kolilere yerleştiren öğrenciler daha sonra kolileri tek tek muhtaç ailelere dağıttılar.

"Biriktirdiğin değil paylaştığın senindir" sloganıyla faaliyet yürüttüklerini söyleyen öğrenciler, ailelerinin kendilerine gönderdiği harçlıkları muhtaçlarla paylaşmanın kendilerine huzur ve mutluluk verdiğini söylediler.

Topluluğun akademik danışmanı Öğretim Elemanı Hatip Erdoğmuş ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: “İnşallah bugün 10’dan fazla aileye ihtiyaçlarını bir nebze de olsa gidermek için öğrencilerimizin kendi elleriyle hazırladıkları yardım kolilerini dağıtacağız. Bu kolilerin oluşturulmasında öğrencilerimizin katkısı çok büyüktür. Öğrencilerimiz, kendi harçlıklarından artırarak, kendi gezmelerinden, alışverişlerinden kısarak oluşturdukları birikimlerini ihtiyaç sahipleriyle paylaşma erdemliliğini göstermekteler. Yaptıkları eylemin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Onlardaki paylaşma, merhamet, hayırda bulunma ve iyilik duyguları bizi mutlu ediyor. Yapılan yardımlar bu anlamda çok çok değerlidir. Bizim topluluğumuzun bir sloganı var, ‘Biriktirdiğin değil paylaştığın senindir.’ Öğrencilerimiz de bugün bunu yaptılar. Biriktirdiklerinin değil paylaştıklarının onların olduğunun vurgusunu yaptılar. Tüm öğrenci ve hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Muş Alparslan Üniversitesinin, Rektörümüz başta olmak üzere, personel ve öğrencileriyle sundukları katkılarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz, oldukça duyarlı personel ve öğrencilerimizin olması bizi mutlu ediyor.”

Topluluk üyelerinden Yeter Pekbay da şöyle konuştu: “Kendi harçlıklarımızdan biriktirdiğimiz ve üniversitedeki arkadaşlarımızın katkılarıyla topladığımız paralarla, hayırseverlerin de katkılarıyla bu gıda malzemelerini alarak daha önce tesbit ettiğimiz ve belirli aralıklarla yardım götürdüğümüz muhtaç ailelere ulaştırmaya çalışıyoruz. Kendi imkanlarımız ölçüsünde biz de hayırda bulunarak bir ailemizin derdine az da olsa derman olmak istiyoruz. Bu iyiliğin, paylaşmanın her yere dağılmasını istiyoruz, herkesin damla misali katkıları bir araya geldiğinde bir göle dönüşebiliyor. Bundan sonra bu gibi çalışmalarımızı genişleterek yapmaya çalışacağız.”

1634-001.jpg

1635-001.jpg

1637.jpg

1638.jpg

HABERE YORUM KAT