1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. ODTÜ'lü Sol Çeteler Darbeyi 12 Gün Sonra Hatırladı!
ODTÜ'lü Sol Çeteler Darbeyi 12 Gün Sonra Hatırladı!

ODTÜ'lü Sol Çeteler Darbeyi 12 Gün Sonra Hatırladı!

Sol çeteye mensup bir grup ODTÜ'lü öğrencinin darbe kalkışmasıyla ilgili yayımladığı bildiride gayri insani ifadeler kullanıldı. 246 kişiyi şehit eden darbecileri mağdur gösteren bildiride, özgürlük nöbeti tutan halk için nefret söylemleri yer aldı.

27 Temmuz 2016 Çarşamba 15:12A+A-

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri, darbe girişimine ilişkin bildiri yayınladı. 15 Temmuz'da darbe girişimine kalkışan "FETÖ" mensubu askerler, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok devlet kurumuna jetlerle saldırı düzenledi, kendilerine direnen vatandaşların üzerine ateş açtı. Sabaha kadar süren olaylarda aralarında 246 kişi şehit edildi.

Darbe teşebbüsünün başladığı andan itibaren sokağa dökülen vatandaşlar ve yürütülen başarılı operasyonlar sayesinde, girişim püskürtüldü. Çok sayıda darbeci ve destekçisi tutuklandı. "FETÖ"ye yönelik operasyonlar yurt genelinde sürüyor.

Darbe girişimine karşı siyasi partiler başta olmak üzere toplumun büyük kesimi aynı tepkiyi verirken, bazı çatlak sesler de yükseliyor...

ODTÜ'lü birtakım öğrenci yayınladıkları bildiride, darbecilere tepki göstermezken, günlerdir özgürlük nöbeti tutan vatandaşlara nefret kustu. Halkın üzerine ateş açılmasından bahsetmeyen bildiride, 'köprüdeki askerlerin kafası kesildi' yalanına sarılarak yine halkı suçlu gösterilmeye çalışıldı. Bildiriden bazı bölümler şöyle:

"Açıktır ki ne yapılmak istenen darbe demokrasi içindi, ne de darbeyi ezip OHAL ilan edenler demokrasi için hareket etmekte. Açıktır ki camilerden selalar eşliğinde bildiriler okuyanlar bunu demokrasi için yapmıyor."

Ücretsiz ulaşımdan rahatsız

"Açıktır ki son kurtuluş yolu olarak ücretsiz ulaşım ve bedava kumanya ile kitlesini sokağa çıkarmaya çalışanlar, devletin tüm imkânlarını bunun için seferber etmelerine rağmen 2013 Haziran'ında sokağa çıkan insan sayısının onda birini bile çıkaramayanlar, demokrasi için yapmıyorlar bunu."

Alçak yalan ODTÜ bildirisinde

"Açıktır ki tekbirlerle sokağa çıkıp yirmili yaşlardaki erlerin kafasını kesecek boyuttaki vahşeti sergileyenler bunu demokrasi için yapmıyor. Açıktır ki meydanlarda tekbir seslerinin arkasında erilliğin en iğrenç boyutlarını, tacizin her türlüsünü sergileyenler bunu demokrasi için yapmıyor.

Açıktır ki üniversitelerde “cemaatçi avı" diye yola çıkıp, Barış İçin Akademisyenler imzacıları ve diğer muhalifleri tasfiye etmeye çalışanlar demokrasi için yapmıyor bunu. Ve bunca açık gerçekliği biliyoruz ki milyonlar da görüyor ve rahatsız oluyor."

Kendilerine 'aydın' diyorlar!

Bildiride dikkat çeken başka bir nokta ise, ODTÜ'lü öğrencilerin kendilerini 'aydın' olarak nitelendirmesi. "Gün üniversiteli olmanın üzerimize yüklediği aydın sorumluluğunu layıkıyla yerine getirmenin günü" ifadeleri kullanılan bildiride şöyle sona erdi:

"Gün darbeciler ve Tayyip Erdoğan arasında şekillenen bu saflaşmanın dışında üçüncü bir sesi, “Ne darbe, ne diktatörlük!" söylemini yükseltmenin günüdür. Gün, gençliğin cüretkârlığıyla üniversitelerimizden bu söylemi yükseltme ve yayma günüdür. Birbirleriyle adeta yandaşlık yarışına girmiş rektörlerin açıklamalarına inat, üçüncü bir sesi, alternatifi tüm üniversitelerden yükseltmenin günüdür.

Bütün üniversiteleri çağrımıza destek olmaya ve ortak bir alternatif kurabilmek için kendi sözlerini söylemeye davet ediyoruz"

13781736_1764314017141555_4047371449667737117_n.jpg

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT

9 Yorum