1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. “Öde Çekici Parasını Al Arabanı”
“Öde Çekici Parasını Al Arabanı”

“Öde Çekici Parasını Al Arabanı”

İstanbul Trafik Vakfı’nın, Karayolları ve Trafik Yönetmeliği’ni vatandaş aleyhine yorumlayarak park yasağı yapan araçları çekmesine tepki yağıyor.

13 Aralık 2017 Çarşamba 16:12A+A-

KARAR’ın önceki gün gündeme getirdiği yönetmenliğe aykırı park yasağı adeta ‘gelir rantı’na dönüştü. Konuya ilişkin vatandaşların internet sitelerine yaptığı şikayetler ise ‘yönetmelik açığı’na dayalı uygulamayı daha da somut hale getiriyor. Şikayetler arasında vakıf görevlilerinin ‘trafik cezasını ödeme, çekici parasını öde’ teklifi bile var. İşte o şikayetlerden bazıları şöyle:

3 ŞERİT ARAÇ VAR MÜDAHALE YOK

İstanbul Maltepe’de İBB Tesisleri’nin önünde bulunan sahil yoluna 10 dakikalığına aracımı bırakmak zorunda kaldım ancak geldiğimde aracım yoktu. Garip olan ise hafta sonları aynı sahil yolunda neredeyse 3 şerit araç park ediliyor ve kimsenin aracı çekilmiyor. Bu tamamen insanları saf yerine koymaktır. Normal çekiciler 100 km mesafe için 100 TL alırken, Trafik Vakfı’na ait çekici 2 km yol için 90 TL alıyor. Böyle saçma bir düzen olamaz. Otopark parası da 10 dakika için 12 TL. Bu da tam bir fiyasko.

DEVLETİN ALACAĞI CEZAYI VAKFA KESTİ

Beşiktaş’taki Arnavutköy mahallesinde, park edilmez levhası olmayan, yolu kapatmayan ve trafiği önlemeyen bir yerde saat 16.30’da kısa süreli park ettim.Bu sırada bir çekici hızla gelip arabamı kaldırdı. Koşup yetiştim ve polise arabamı indirin, cezamı yazın bırakın gideyim dememe rağmen hızla çekici şoförü ceberrutça oradan uzaklaştı. Ben de Etiler yeni Maya sitesinin yanındaki parka çekilen arabamın peşinden gittim ve o memur arkadaş ile tartıştım. Bana ceza kesmedi ama çekici ücreti ve hiç parkta durmamış arabama park ücreti kestirdi! Yaptığı suç, devletin parasını almadı. 04.02.2017

KOTAYI DOLDURMAK İÇİN İŞBAŞINDALAR

Piyalepaşa Bulvarı’nın yan yolundan aracımın, hiçbir geçişe ya da yayaya engel olmadığı ve uyarı levhalarında hafta içi yazmasına rağmen haksız yere çekildiğini düşünüyorum. Şikayet için iki tane trafik tescil büro amirliğine gittiğimde ise ikisinin de izinli olduğunu gördüm. Sizce de çok saçma değil mi? Vızır vızır araç çekiyorlar ancak amirlik kapalı. Bu polislerin üzerindeki kota uygulaması artık kalksın. Çünkü onlara beddua ediyoruz. Devletin haksız kazanç kapılarından birisi de bu Türkiye Trafik Vakfı.

ŞİKAYETÇİ OLDUM AMA DARP EDİLDİM

Sefaköy Rumeli Hastanesi’ne ait otopark alanı dolu diye yan tarafına park ettim. Yaya kullanmaz, ambulans kullanmaz yani yol. KOAH hastası bir teyzeyi hastaneye getirdim. Hastaneden çıktığımda aracım yerinde yoktu. Hastane çevresine insan niye park eder düşün azıcık. Daha bitmedi Kanarya otoparkına gittim dedim ödemeyi yapayım. Şikayet edeceğim merci neresi dedim, 3 tane memur olduğuna asla inanmadığım kişiler tarafından darp edildim. Trafik Vakfı’nı aradım umurlarında değil.

EVİMİN ÖNÜNDEN ALDILAR

İstanbul Trafik Vakfı, evimin önünden aracımı hiçbir sebep olmadan çekti. 102 TL otopark ücreti ödeyerek aracımı aldım. Evimin önünde hiçbir şekilde park yasağı olmadan çok alakasız arka bir sokakta duran aracımı neden çektiler? Trafik Vakfı ve Emniyet işbirliği yaparak haksız yere bizi mağdur etmektedir.

Kaynak: Karar Gazetesi

HABERE YORUM KAT

1 Yorum