1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. “Gazze Şeridi'ndeki İnsani Durum Hâlâ Kötü!”
“Gazze Şeridindeki İnsani Durum Hâlâ Kötü!”

“Gazze Şeridi'ndeki İnsani Durum Hâlâ Kötü!”

Beş yıldır Siyonist işgalcinin ablukası altında olan Gazze halkı büyük sıkıntılar yaşıyor.

21 Ekim 2011 Cuma 11:53A+A-

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyonu (OCHA), Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın temel insani haklardan mahrum bırakma ve toplu cezalandırma olduğunu ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyledi.

OCHA tarafından dün (20 Ekim Perşembe) yayınlanan ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan raporda, ablukanın Filistinlilerin Gazze dışına yolculuğa çıkmalarına, ziraat arazilerine ve balık avlama bölgelerine ulaşmalarına koyduğu engellere ek olarak ithalat ve ihracata da sıkı kısıtlamalar getirdiği belirtildi.

Raporda, Haziran 2010'da ablukayı hafifletmek için alınan tedbirlere rağmen Gazze Şeridi'nde insani durumun hâlâ kötü olduğu, bölgeye giren mallarda artış olmasına rağmen 2007 yılına göre hâlâ yüzde 40 geride bulunduğu bildirildi.

Gazze'den ihracata hâlâ çok sıkı kısıtlamalar uygulandığı belirtilen raporda, sadece zirai ürünlerin Avrupa ülkelerine ihracına izin verildiğine, bölgede üretilen ürünlerin 1948 yılında işgal edilen topraklardaki ve Batı Yaka'daki pazarlara ulaşmasına izin verilmediğine işaret edildi.

Siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi'ndeki iskan sorunuyla ve hayati öneme sahip hizmetlerle ilgili çok az projeye izin verdiği kaydedilen raporda, projelerin uygulanmasında da birtakım zorluklarla karşılaşıldığı ifade edildi.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyonu'nun raporunda, uluslararası hukuka saygı duyulmamasının siviller arasında kayıplara yol açacağına da dikkat çekildi.

 

HABERE YORUM KAT