1. HABERLER

  2. HABER

  3. Öcalan’dan Taksim Gezi Parkı Mesajı
Öcalan’dan Taksim Gezi Parkı Mesajı

Öcalan’dan Taksim Gezi Parkı Mesajı

BDP Eşbaşkanı Demirtaş, Abdullah Öcalan'ın Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili mesajını aktardı.

08 Haziran 2013 Cumartesi 10:50A+A-

Öcalan: Gezi Parkı direnişini selamlıyorum ancak...

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan ile yaptıkları görüşmede, kapsamlı değerlendirmeler yürütme şansı bulduklarını belirterek, "Belki de önümüzdeki günlerde bütün bu gelişmeleri halkla, kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Demirtaş ve BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İmralı Adası'ndan dönüşlerinin ardından BDP İstanbul İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. 

Heyetin en son 14 Nisan'da İmralı'ya gittiğini hatırlatan Demirtaş, "Aradan geçen bunca zaman sonra bugünkü görüşmede kapsamlı değerlendirmeler yürütme şansımız oldu. Belki de önümüzdeki günlerde bütün bu gelişmeleri halkla, kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu.

Demirtaş, bugün İmralı Adası'na gidip gitmemekte kararsız kaldıklarını dile getirerek, partinin görüşü doğrultusunda BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile Öcalan'a saygılarından dolayı ve süreci netleştirmek amacıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydetti.

"Hükümetin İmralı'ya gidecek heyete olur olmaz kendi keyfince müdahelesini, dizayn verme anlayışını asla kabul etmiyoruz" diyen Demirtaş, hükümetten bu konuda ciddiyet beklediklerini ifade etti.

 Demirtaş, 15 gün içerisinde yeni bir heyetin İmralı'ya gitmesi gerektiğini belirterek, gelecek günlerde hükümet yetkilileriyle de görüşmeler yapacaklarını söyledi.

BDP Genel Başkanı Demirtaş, şunları kaydetti:

"Sayın Öcalan'ın kısa bir mesajını okuyacağım: Öncelikle herkese selam ve saygılarımı sunuyorum. İçinde bulunduğumuz süreci daha derinlikli yürütmek için devletle olan görüşmelerim sürüyor. Şu anda devam eden çatışmasızlık ortamı tümüyle benim çabam ve inisiyatifimle gelişmiştir. Ben şu ana kadar üzerime düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirdim. Umarım hükümet de kendi üzerine düşen sorumluluklara aynı ciddiyetle yaklaşır. Bu dönemde beni kullanıp aldatabileceğini düşünenler yanılırlar. Ben tarihi sorumluluklarımın farkında olan bir önderim. Çabalarım daha fazla demokrasi ve özgürlük içindir. Muhataplarımın da bu fırsatı doğru değerlendirerek aynı çaba içinde olmalarını diliyorum. Gezi Parkı'ndaki direnişi anlamlı buluyor ve selamlıyorum. Elbetteki bu duruş yeni bir siyasal kırılma yaratmıştır. Ancak hiç kimse ulusalcı, milliyetçi, darbeci çevrelere de kendini kullandırmamalıdır. Bu hareketin onların denetimine girmesine Türkiyeli devrimci, demokrat, yurtsever ve ilerici çevreler izin vermemelidir."

Öcalan'ın tutuklu avukatlarının yargılanmasının gayri ciddi şekilde sürdüğünü savunan Demirtaş, "Bu durumun bir an önce sona ermesini temenni ediyoruz. Bu saatten sonra İmralı'da aile ve avukat görüşmelerinin de mevzuat çerçevesinde rutin bir şekilde devam etmesini, görüşmelerin başlamasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in heyette neden yer almadığının sorulması üzerine Demirtaş, şu cevabı verdi:

"Bu konudaki görüşlerimizi belirttim. Hükümetin heyetlerimize yönelik dizayn etme anlayışını kabul etmiyoruz. Bu defaki gidişimiz, Sayın Öcalan'a ve yürütülen sürece saygımız gereğiydi." 

Toplantıya, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de katıldı.

Kaynak: AA

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum