1. HABERLER

  2. HABER

  3. Obama: Suriye'de Bize Uygun Partner Yok!
Obama: Suriye'de Bize Uygun Partner Yok!

Obama: Suriye'de Bize Uygun Partner Yok!

Suriye politikasına eleştirileri yanıtlayan ABD Başkanı Obama, muhaliflerin genelinin kendi çizgilerine ters düştüğünü söyledi.

15 Eylül 2014 Pazartesi 17:50A+A-

HAKSÖZ-HABER

ABD Başkanı Obama ünlü gazeteci Thomas L. Friedman’a verdiği demeçte Suriye politikasına yönelik eleştirileri cevaplıyor. Suriye’de uygun partner bulamadıklarını ifade eden Obama, muhaliflerin genelinin kendi çizgilerine ters düştüğünü ikrar ediyor.

New York Times’tan Thomas Friedman’ın “Suriye’de şimdiye kadar laik muhalifleri silahlandırmış olsaydık daha iyi olmaz mıydı?” sorusuna cevaben,  Obama şunları söylüyor:

“Muhalifler silahlandırılmış olsaydı durum çok farklı olurdu tezi bir fantazidir. Bu tez isyanın başlarında muhalefete bazı hafif silahlar, hatta daha sofitike silahlar vermemizin gerektiğine dayanıyor. Bu unutmayın ki, doktorlar, çiftçiler, eczacılar ve diğerlerince teşkil olunmuş bir muhalefetti ve bunlardan beklenen şey sadece sıkı donanımlı bir orduyla değil, ilaveten Rusya’nın, İran’ın, savaş tecribesinbe sahip Hizbullah’ın desteklediği bir orduyla savaşabileceği iddiasına dayanıyor ki, bu mümkün değildir. Şu anda bile laik Suriyelilerden oluşan ve yeterli sayıda muhalifi bulmak, eğitmek ve silahlandırmak hususunda sıkıntı yaşanıyor.” 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum