1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Obama 'Özürsüz' Hiroşima'da!
Obama 'Özürsüz' Hiroşima'da!

Obama 'Özürsüz' Hiroşima'da!

Görev süresi yakında bitecek olan ABD Başkanı Barack Obama, ABD'nin nükleer bombaları sonucu 214 bin kişinin öldüğü Hiroşima ve Nagasaki saldırını tarihçilere emanet ederek, özür dilemeden Hiroşima anıtını ziyaret etti.

27 Mayıs 2016 Cuma 17:53A+A-

ABD Başkanı Barak Obama bugün ülkesinin İkinci Dünya savaşı sırasında atom bombası attığı Hiroşima'yı ziyaret ediyor. Başkanlık görevini yürütürken Hiroşima'yı ziyaret eden ilk ABD başkanı olan Obama, 214 bin kişinin öldüğü saldırılardan özür dilemeyeceğini yineledi. Obama'ya göre katliamlar artık tarihçilerin ele alması gereken konular arasında bulunuyor. ABD'nin bu ikircikli tavrı, birçok analistin eleştirisine sebep oluyor.

Obama ziyaret öncesi yaptığı açıklamada, özür dilemeyeceğini ancak hayatını kaybedenleri 'onurlandıracağını' belirtti. Sosyal medyada 'onurlandırma' söylemi de tepkilere sebep oldu.

Obama'nın programında atom bombasıyla hayatını kaybedenler adına yapılan anıt mezara çelenk bıraktı. Obama'nın bu ziyaret sonrasında, saldırıdan kurtulmayı başarmış kişilerle görüşmesi bekleniyor.

6 Ağustos 1945'te Hiroşima'ya atılan atom bombası 140 bin kişinin ölümüne neden olmuştu. İki gün sonra Nagasaki'ye atılan ikinci atom bombasıyla da 74 bin kişi hayatını kaybetmişti.

Hiroşima ve Nagasaki'ye atılan bombalar, Japonya'nın teslim olmasında ve İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinde rol oynamıştı.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT