1. HABERLER

  2. HABER

  3. Obama: Onunla Görüşmeyi Reddediyorum
Obama: Onunla Görüşmeyi Reddediyorum

Obama: Onunla Görüşmeyi Reddediyorum

ABD Başkanı Obama, İsrail Başkanı Netanyahu'nun İsrail seçimlerine 2 hafta kala ülkesine gelmesinin 'uygunsuz' olacağını söyledi ve "Onunla (Netanyahu) görüşmeyi reddediyorum." dedi.

28 Ocak 2015 Çarşamba 22:30A+A-

ABD Başkanı Barack Obama,CNN İnternational ile yaptığı özel mülakatta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, İsrail'deki seçimlere 2 hafta kala ABD'ye gelecek olmasını ‘uygunsuz’ olarak nitelendirdi ve "Onunla (Netanyahu) görüşmeyi reddediyorum. Çünkü bizim genel siyasetimize göre, dünyada herhangi bir liderle ülkesinde seçimlerden iki hafta önce görüşmeyiz” dedi.

Netanyahu’nun yaşanan protokol kriziyle alakalı eleştirilerine tepki veren Obama, “Biz ülkedeki seçimlere bir şekilde müdahale ediyormuş gibi görünmemek için bu şekilde davranıyoruz” ifadesini kullandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest'ün bu ziyaret ile ilgili olarak "İlginç" ve "Normal diplomatik protokolün ihlali" açıklaması yapması üzerine, Netanyahu "İsrail'in geleceğini teminat altına almak için davet edildiğim her yere gideceğim" açıklamasını yapmıştı.

HABERE YORUM KAT