1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Nusra Lideri Culani: İdlib'i Şura İle Yöneteceğiz!
Nusra Lideri Culani: İdlib'i Şura İle Yöneteceğiz!

Nusra Lideri Culani: İdlib'i Şura İle Yöneteceğiz!

Nusret Cephesi Lideri Ebu Muhammed El Culani’ye ait yeni bir ses kaydı yayınlandı.

01 Nisan 2015 Çarşamba 20:06A+A-

Konuşmasına Kuran’daki ‘Allah, içinizden, iman edip de salih ameller işleyenlere, kendilerinden önce geçenleri egemen kıldığı gibi onları da yeryüzünde mutlaka egemen kılacağına, onlar için hoşnut ve razı olduğu dinlerini iyice yerleştireceğine, yaşadıkları korkularının ardından kendilerini mutlaka emniyete kavuşturacağına dair vaadde bulunmuştur. Onlar bana kulluk eder ve bana hiçbir şeyi ortak koşmazlar’ ayeti ile başlayan Nusret Cephesi Lideri, ‘İdlib’in fethi dolayısıyla İslam Ümmetini ve savaşa katılan mücahit ve komutanları tebrik ederek’ devam etti.

Cevlani, daha sonra ‘İdlib Harekatı esnasında şehit olan Ahrar’uş Şam Lideri Şeyh Ebu Cemil Kutub, Ebu Abdullah Necdi, Ebu Bera Hafs El Masri ve Ebu Vefa El Ensari ve diğer canlarını feda edenlere ihtiramlarını sunduğunu’ dile getirdi.

İdlib halkının Şeriat hükümleri ile yönetileceğine vurgu yapan Ebu Muhammed El Cevlani halkın dinlerinin, mallarının, canlarının ve ırzlarının korunacağını söyledi. Kurulan Şura Heyetinin halk arasında adaleti sağlayacağını belirtti.

Nusra Lideri Cevlani, ‘yardım rüzgarının Şam diyarında estiğini ve Allah’ın bu yardımları ile İdlib’in alındığını’ belirtti. Şuranın önemine vurgu yapan Cevlani işlerini bununla yürüteceklerinin ve insanlar arasındaki anlaşmazlıklarda şeriat mahkemelerinin hakem olacağının altını çizdi.

Cevlani, Müslümanların hizmetkarı olmaya devam edeceklerini vadetti.

‘Fetih Ordusunun kafirlere karşı şiddetli kendi aralarında ise merhametli olduğunu’ belirten Ebu Muhammed Cevlani, direnişçiler tarafından oluşturulan bu yapının ‘Allah’ın bereketi ile yürüdüğünü’ ifade etti.

Suriye, Humus ve Halep’te muhasara altında bulunan halka seslenen Cevlani, Hz Muhammed ve arkadaşlarından örnek vererek onların 3 sene muhasarada kaldığını ve zor şartlar altında yaşadığını hatırlattı.

Direnişçilere dönen Nusra Lideri ‘Allahın kendilerine cihat fazlında bulunduğunu, hidayete erdirdiğini, İslam Ümmetini koruduklarını ve ahlaklı, sözlerine ve vaatlerine sadık olmaları gerektiğini ve İslam’ın bir savaş ahlakı olduğunu ’ söyledi.

Ebu Muhammed El Cevlani ‘ahlaksızlık kuvvetle değil iffet ise zayıflar için değildir’ dedi. ‘İslam ordularına ve komutanlarına’ seslenen Cevlani ‘zayıflıklarınızı anın’ diyerek alınan bölgeler nedeniyle rehavete kapılmaktan sakındırdı.

Kaynak: infocenter.media

HABERE YORUM KAT