1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Nusra’dan Suikasta Uğrayan Emirleri Hakkında Bildiri
Nusra’dan Suikasta Uğrayan Emirleri Hakkında Bildiri

Nusra’dan Suikasta Uğrayan Emirleri Hakkında Bildiri

Nusra Cephesi Genel Şerî Sorumlusu Şeyh Ebu Mariye el Kahtani, Nusra Cephesinin katledilen iki emiri ve aileleri hakkında resmi twitter hesabından açıklama yaptı.

18 Nisan 2014 Cuma 11:08A+A-

Nusret Cephesi Genel Şerî  Sorumlusu Şeyh Ebu Mariye el Kahtani, biri İdlib Emiri Ebu Muhammed el-Ensari olmak üzere katledilen Nusret Cephesi’nin iki emiri ve aileleri hakkında resmi twitter hesabından açıklama yaptı. Saldırıyı yapan altı militanın dördü sağ yakalanmış, uyruklarının Cezayir, Libya ve Tunus olduğu açıklanmıştı. Konu hakkındaki açıklamasında Şeyh Ebu Mariye el Kahtani fitne karşısında susanları eleştirdi ve haricilere karşı Resulullah (sav)’in emrettiği gibi savaşılması gerektiğini söyledi:

* * *

Gerçekten de Cahiliye, Hariciler, Batiniler ve Rafiziler aynı isim ve tek slogan altında toplanmıştır. Bunlar ümmete şimdiye kadar felaket ve üzüntüden başka ne getirdi? Bu sapık akideler ümmet için hiçbir çözüme sahip değildir.

Resulullah (sav) buyurdu ki: “Onlar putperestleri bırakır da, Müslümanları öldürmeye çalışırlar. Ben onlara yetişmiş olsa idim, Ad kavminin öldürüldüğü gibi onları öldürürdüm” (Müttefikun Aleyh)

Ve bugün burada bunlar “muhacirler” adıyla, feryat ve ağlama ile temizleniyor ve besleniyorlar.

Gerçeklerden bir kelime söylemeyenler nerededir? Dolandırıcılar nerededir? Cehennem ehlinin köpeklerinin kanı ile mücahidlerin ve ailelerinin kanını kıyas edenler nerededir?

Barışı ve Ali (r.a.) ile İbni Mülcem (Hz. Ali’yi katleden harici – çevirmen)’in kuvvetlerinin birleşmesini isteyen bunlar nerededir? Ömer (r.a.) ile Lu’lu (Hz. Ömer’i katletmişti- çevirmen) arasında barışın tesisi ve ellerin birleşmesini isteyen kimdir? Ne kadar da saçma bir fikir…

Resulullah (sav) fitnede aşırıya gidenlere karşı savaşma konusunda ilgisiz mi kalırdı? Peygamber (sav) fitneye baktığı gibi haricileri öldürme konusuna bakmadı mı? “Ben onlara yetişmiş olsa idim, Ad kavminin öldürüldüğü gibi onları öldürürdüm.” demesi de bir fitne midir!

Aslında bunları söyleyenlerin kendisi fitneye düşmüştür. Allah bize yeter. Eğer bunlar bu tür şeyler söylerse, eğer onlar bir koyuna sahip olsaydı ve bir hırsız onların önünde o koyunu katletseydi, onlar hırsıza seslenirlerdi ve onu yanlış bir şey yapmaktan men ederlerdi. Hasbunallah…

Neden Şam ehlinin ve Şam mücahidlerinin kanına bunlar tarafından su gibi muamele edildiğini görüyorum? Ki bunlara göre bu bir fitnedir! Ama haricilerin, katillerin ve suçluların kanı onların gözlerinin içindedir! “Dolandırıcıların vay haline!” (Mutaffifin, 83/1)

Abdullah bin Habbab’ı öldüren ve karısının karnını yaran haricilere karşılık veren Ali (r.a.) fitneye mi düşmüştü? Müslümanlar, haricilerle savaşmayı fitne gibi görme konusunda uzlaşmamış mıydı?

Nusret Cephesi Genel Şerî  Sorumlusu Şeyh Ebu Mariye el Kahtani

Şeyh Kahtani Twitter: https://twitter.com/alghreebmohajer

Çeviri: Ümmet-i İslam

***

ÇOCUKLARINI DA KATLETMİŞLERDİ

IŞİD mensubu oldukları iddia edilen silahlı 6 kişi aralarında Nusret Cephesi İdlib emiri Ebu Muhammed el-Ensari, kardeşi Ebu Ratib el-Ensari ve eş ve çocuklarının da bulunduğu toplam 4 kişi hayatını kaybetmişti. Çıkan çatışmada silahlı saldırganlardan 2’si öldürülmüş ve 4 kişi sağ yakalanmıştı. Sağ yakalananların 2′sinin Libyalı, 1’inin Tunuslu ve 1′inin Mağribli olduğu açıklandı.

Öte yandan Nusret Cephesi askeri emiri Ebu Ayşe’nin de Markadah’ta düzenlenen saldırı sonucu şehit edildiği açıklandı.

ebu-muhammed-el-ensari_nusra_idlib_emiri.jpg
Ebu Muhammed El Ensari

ebu-muhammed-el-ensari_nusra_idlib_emiri_cocugu.jpg

ebu-ratib-el-ensari_nusra_idlib.jpg
Ebu Ratib El Ensari

HABERE YORUM KAT

4 Yorum