1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Nusra: Uluslararası Koalisyon Bir Şer Anlaşmasıdır!
Nusra: Uluslararası Koalisyon Bir Şer Anlaşmasıdır!

Nusra: Uluslararası Koalisyon Bir Şer Anlaşmasıdır!

Suriye'de savaşan ve ABD'nin hedefindeki İslami direniş örgütlerinden Nusra Cephesi, muhalif grupları, ABD öncülüğünde oluşturulan uluslararası koalisyona katılmamaları konusunda uyardı.

29 Eylül 2014 Pazartesi 06:56A+A-

Nusra Cephesi komutanlarından Muhammed Culani, Nusra’nın yayın kuruluşu "Menaratu'l Beyza"da yayımlanan ses kaydında, ABD öncülüğünde IŞİD'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyonu "şer antlaşması" olarak nitelendirdi.

Sahada dürüstçe çarpışan tüm gruplara seslendiğini belirten Culani, "Bu grupları cihat alevini söndürmeyi hedefleyen şer ittifakına katılmamaları ve batıya boyun eğmemeleri konusunda uyarıyorum" ifadesini kullandı.

Culani, bu grupların IŞİD'e karşı savaşmasını ya da saldırılarını püskürtmesini isteyenlerden "haçlı koalisyonuna" katılmamaları çağrısında bulunarak, şunları kaydetti:

"Batı ve ABD'nin, Müslümanları zulümden kurtarmak için geldiğini sanmayın. Esed, üç yıldır Sünni halkın başına ölüm yağdırdı, esarete mahkum etti, işkence yaptı, kimyasal silahla saldırdı. Ölü ve yaralı sayısı 1 milyona ulaştı. Bu batının sözünü ettiği uluslararası barış ve güvenliği tehdit etmiyor muydu?" 

Culani, batının, uzaktan yürütülen savaşın kendisini yıpratmayacağını sandığını savunarak, "Bu doğru bir tespit değil. Batı savaşın faturasını ağır ödeyerek, 100 yıl geriye gidecek. Nusra Cephesi, rejimle mücadeleye devam edecek ve haçlı saldırısını elindeki imkanlarla Şam'dan püskürtecek" diye konuştu.   

Suriye rejiminin yanında savaşan Hizbullah'ın, Lübnan'ı iç savaşa sürüklediğini söyleyen Culani, Lübnan'daki Sünni Müslümanları "Şam'daki kardeşlerine yardım etmeye ve Hizbullah'a karşı ayaklanmaya" çağırdı. Culani, "Sınır kasabası Arsal'da yaşananların sonrasında ve öncesinde, Lübnan ordusunun, Hizbullah'ın hakimiyeti altında olduğu herkes tarafından anlaşıldı" değerlendirmesinde bulundu.  

HABERE YORUM KAT