1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Nusra Cephesi: İstanbul Saldırısı Barbarcadır
Nusra Cephesi: İstanbul Saldırısı Barbarcadır

Nusra Cephesi: İstanbul Saldırısı Barbarcadır

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen saldırı ile ilgili, Nusra Cephesi'nin ileri gelen isimlerinden biri olan el-Muhacir'den açıklama geldi.

01 Temmuz 2016 Cuma 05:37A+A-

İnca News’ta yer alan habere göre, Nusra Cephesi'nde “kadılık” görevi yürüten ve örgütün önde gelen simalarından biri olan Ebu Süleyman el-Muhacir, İstanbul Atatürk Havaliman'ında gerçekleşen ve 43 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan saldırı hakkında açıklama yaptı.

Twitter üzerinden yapılan açıklamada el-Muhacir, saldırıyı “barbarca” olarak niteledi ve kınamanın asla yeterli olmayacağını ifade etti.

“Kınamak Yeterli Değil”

el-Muhacir'in açıklaması:

“İstanbul saldırısı barbarcadır ve daha önemlisi İslâmî değildir. Saldırganlar müslümanları ve cihadı temsil etmemektedir. Türkiye insanı müslümandır ve kanı mukaddestir. Gerçek bir mücahid hayatını onlar için feda eder, onları katletmez. Birilerinin müslümanların katledilişini kutlamasını görmek tiksindirici. Bu insanlar hangi dini takip ediyor?! Kınamak yeterli değil. Bunu planlayan, emreden ve olanak sağlayan herkes şiddetli bir şekilde cezalandırılmalıdır. İstanbul saldırısı, bu Ramazan'da şeytanlar zincirliyken birilerinin şeytana fenalığı yaymakla ilgili bir iki şey öğretebileceğini kanıtlıyor. Bu anlaşılması zor bir şey değil! Bu saldırı çok üst derecelerde bir suç. Failler hızlı ve sert bir şekilde cezalandırılmalı. Biz herhangi bir yerde ve her yerde mazlum ile birlikteyiz. Cihadımız bundan ibarettir.”.

* * * * *

Nusra Cephesi, Suriye direnişinin en güçlü kollarından biri. Fetih Ordusu koalisyonunda da bulunan grubun, İdlib şehri ve Hama kırsalında güçlü olduğu ifade ediliyor.

Avustralya'da İslâm'a dâvet faaliyetleri gerçekleştiren ve vaizlik görevinde bulunan el-Muhacir'in, 2013 yılında Nusra Cephesi'ne katıldığı zannediliyor.

HABERE YORUM KAT

6 Yorum