1. HABERLER

  2. HABER

  3. Nusaybin'de PKK 3 Ambulansı Taradı
Nusaybin'de PKK 3 Ambulansı Taradı

Nusaybin'de PKK 3 Ambulansı Taradı

Nusaybin'de PKK'lılar İlçe Devlet Hastanesi'nin bahçesinde park halinde bulunan 3 ambulansa uzun namlulu silahla ateş açtı.

27 Temmuz 2015 Pazartesi 16:24A+A-

Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Batman'da, PKK örgütüne yönelik operasyonları bahane eden PKK'lılar, polise yönelik saldırılarda bulundu.

Alınan bilgiye göre Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK örgütüne yönelik operasyonlar gerekçe gösterilerek düzenlenen izinsiz gösterilere müdahale edildi.

Olayların yaşandığı Abdulkadir Paşa Mahallesi'nde bazı sokaklara güvenlik güçlerinin girişini engellemek için hendek kazıldı. Güvenlik güçleri, bazı hendekleri iş makinesiyle kapattı.

Bu arada aynı mahalledeki İlçe Devlet Hastanesi'nin bahçesinde park halinde bulunan 3 ambulansa uzun namlulu silahla ateş edildi. 112 Acil Servis ve Evde Bakım Hizmetlerinde kullanılan ambulanslarda hasar oluştu.

Polis, saldırganların yakalanması için operasyon başlattı.

Şırnak

Cizre'nin Nur ve Sur mahallesinde güvenlik güçlerine molotofkokteyli ve havai fişekle saldıran gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi, bir kişi yaralandı.

Ara sokaklara kaçan gruptan bazıları zırhlı polis aracına roketatarlı saldırı gerçekleştirildi. Olayda can kaybı yaşanmazken, araçta hasar meydana geldi.

Bu arada güvenlik güçlerinin olayların yaşandığı mahalleye girişini engellemek için kazılan hendekler de zırhlı polis araçlarının eşliğinde iş makineleri tarafından kapatıldı.

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada da İdil ilçesinde PKK/KCK operasyonunda kamu düzenini bozmaya yönelik kullanılmak üzere hazırlanmış 65 molotofkokteylinin ele geçirildiği bildirildi.

Batman

Sason ilçesine bağlı Dereköy köyünde Jandarma Tabur Komutanlığı ekiplerinin de kullandığı köprüye bir çanta içerisinde patlayıcı bırakıldığını fark eden vatandaşlar durumu güvenlik güçlerine bildirdi.

Olay yerine gelen bomba imha uzmanları, kablo düzeneği ve telsiz bağlantısı olduğu belirlenen 18 kilogram ağırlığındaki patlayıcıyı alınan güvenlik önleminin ardından etkisiz hale getirdi.

Diyarbakır

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Şeyh Şamil Mahallesi'ndeki bir evde yaptıkları aramada kullanılmaya hazır 11 molotofkokteyli ele geçirdi.

Operasyonda ayrıca av tüfeği, 10 fişek ve dürbün bulundu. Olayla ilgili V.D ve H.D gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.

AA

HABERE YORUM KAT

2 Yorum