1. YAZARLAR

  2. Fikri Akyüz

  3. Nuray Mert kompleksi ve birkaç soru..
Fikri Akyüz

Fikri Akyüz

Yazarın Tüm Yazıları >

Nuray Mert kompleksi ve birkaç soru..

26 Temmuz 2008 Cumartesi 06:16A+A-

SORU: Sinan Aygün niçin tutuklanmıştı? CEVAP: Atatürk'ü çok sevdiği için.. SORU: Aygün niçin 14 gün sonra salıverildi?

CEVAP: Bağımsız yargı, Aygün'ü Adli Tıp Enstitüsü Kemalizm Grafoloji Departmanına sevk edip teste tabi tutması üzerine tahliye etti. Çünkü yapılan tetkikte Aygün'ün Atatürk'ü yeterince sevmediği kanaatine varıldı. (Aygün'ün bu karara Hürriyet Medya Towers ya da Basın Konseyi nezdinde itiraz edeceği bildirildi. Umalım ki “bu suçtan” dolayı kendini ispatlayarak müebbet hapis yesin..)

SORU: Aygün niçin, “Aynı koğuşta kaldığım Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'a çay demlettirmedim, bulaşık yıkattırmadım, çünkü komutanlarıma ayıp olurdu” dedi?

CEVAP: Çünkü Şener Eruygur çay içmeyen bir komutandır. Sarıkız isimli bir ineği besleyip onun postundan, postunu satın alan dostundan, etinden ve sütünden istifade ettiği iddia edilen birisinin süt içme ihtimalinin ne kadar kuvvetli olduğu aşikardır. Kaldı ki sütü kaynatınca oluşan “kaymak tabakasından” istifade edecek olan birileri de mutlaka olacaktır. İlaveten; Sarıkız isimli ineğin sütünü kapalı cezaevinde içmek ile Ayışığı altında demli çay içmek arasında Kemalizm farkı olmasa bile romantizm farkı vardır.

SORU: Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, genel başkan dahil üst düzey görev yapan yedi kişinin tutuklanmasına rağmen niçin kapatma davası açmadı?

CEVAP: Çünkü Yalçınkaya, bir parti hakkında dava açılabilmesi için yöneticilerin tutuklanmasının gerekmediğini bilecek kadar muazzam bir hukuk bilincine sahip olan savcıdır. Öyle olmasaydı, Ak Parti'yi kapatma iddianamesinde “Kapatmaya sebep olan isimler hakkında soruşturma bile yapılmamış olsa, yine de kapatma cezası verilmedir” der miydi? Demek ki İşçi Partisi üyeleri tutuklanmasalardı, partinin kapatılması kaçınılmaz olacaktı.

SORU: Tuncay Özkan ATV'yi niye bastı; “Biz Kaç Kişiyiz” grubu ATV binalarını niye yumurta yağmuruna tuttu?

CEVAP: Çünkü ATV Ana Haber, Tuncay Özkan ile Muzaffer Tekin'in aynı karede yer alan bir fotoğraf yayınladı. Tuncay Özkan ve Grubu buna kızdı. ATV'ye atılan yumurtalar ile Kardeşler Bakkaliyesi'nin deposunda bulunan yumurtaların aynı tavukların yumurtaları olup olmadığı noktasındaki spekülasyonlara savcı Zekeriya Öz son noktayı koydu. Oysa o stratejik yumurtalar atılmamalı ve “Hepimiz Kubilayız” nidası eşliğinde “menemen” yapılmalıydı.

SORU: Başta Radikal yazarı Nuray Mert olmak üzere bazı yazarlar kapatma davası ile Ergenekon davası söz konusu olduğunda tarafını belli etmede niçin zorlanıyor?

CEVAP: Bazıları kafasını kuma gömer; gömdüğü için “yönünü” tayin edemez ve bu nedenle pusulasını şaşırır. Dolayısıyla “duruşu” bozulur. Savunmaya geçince de “Ama ben sizin türban özgürlüğünüzü savunduğum için az mı hırpalandım?” der.

Hani şu fıkrayı bilirsiniz: Hocanın karısı, “Sağındaki lambayı ver de yakayım” demiş.. Kocası cevap vermiş: “Ben bu karanlıkta sağ tarafımın neresi olduğunu nasıl bileyim?”

Pardon bu fıkra uymadı; başka bir fıkra yazayım:

Bir akıl hastası, akıl hastanesinden kaçtıktan sonra akıl hastanesinin santralını çevirip “9 numaralı odada kimse var mı?” diye sorunca, santral görevlisi odaya bakıp döndükten sonra “Hayır kimse yok” diye cevap vermiş. Telefonu açan akıl hastası rahatlamış bir vaziyette “Oh çok iyi.. Demek ki kaçmışım” diye kendi kendine konuşmuş.

SORU: Kasım 2002'de başbakanlık makamına oturan Abdullah Gül'ün eşi Hayrünisa Gül'ün başı o dönemde de kapalıydı. O dönemde bunun kapatma sebebi olarak görmeyenler şimdi niye “Kapatma krizi Gül'ün Çankaya'ya çıkmasından kaynaklandı” diyorlar?

CEVAP: Çünkü Çankaya, Atatürk'ün evidir.. O yüzden Çankaya'ya çıkması kriz sebebidir. Zira Atatürk, cumhurbaşkanlığı yapmıştı ama başbakanlık yapmamıştı. Ondandır..

SORU: Bayrampaşa Cezaevi Silivri'ye niçin taşındı?

CEVAP: Çünkü Ergenekon davasının görülmesi için Bayrampaşa Cezaevi yetmiyordu. Demek ki bu hükümet yeni cezaevinin temelini attığı 2005'te bu soruşturmayı kafasına koymuş. Yani, hani bu dava kapatma davasının rövanşıydı?(!)

SORU: Abdüllatif Şener partisinden niçin ayrıldı?

CEVAP: TOBB Üniversitesi'nde ders vermek için ayrıldığını söyledi ama büyük bir feraset örneği göstererek “meydanlardan ders almanın” daha “fizıbıl” olacağını gördü. Çünkü o bir halk adamıydı ve o yüzden meydanlara indi. Ve o, halktan ders aldıktan sonra tekrar üniversiteye dönüp ders vermeye başlayacak kadar hassas bir siyasetçidir.

YENİ ŞAFAK

YAZIYA YORUM KAT