1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Nur Partisi: Sisi’ye Desteğe Devam!
Nur Partisi: Sisi’ye Desteğe Devam!

Nur Partisi: Sisi’ye Desteğe Devam!

Mısır’da Sisi’nin karşısında rakip olabilecek tüm adaylar saha dışına itilirken, Nur Partisi cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sisi’yi destekleyeceğini duyurdu!

29 Ocak 2018 Pazartesi 14:52A+A-

Mısır’da 26-28 Mart tarihlerinde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleri 3 Temmuz 2013’teki darbeden bu yana Mısır’ın nasıl bir dikta düzeniyle yönetildiğini ispatladı.

2014’te yapılan göstermelik seçimlerle kendisini 4 yıl için cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtan Abdufettah es-Sisi’nin görev süresini 4 yıl daha uzatacağı biliniyordu. Buna rağmen seçtiği yöntem cuntanın Mısır’ı ne kadar komik ve acınılası bir hale düşürdüğünün göstergesi oldu. Seçimlerde aday olacağını açıklayan tüm isimler ekarte edilerek, Sisi’nin karşısına kimsenin çıkmasına izin verilmedi.

Ve böylesi bir ortamda Nur Partisi Sisi’ye destek verdiğini açıkladı. Pazar günü yapılan basın toplantısında parti lideri Yunus Mahyun ülkenin içinden geçtiği kritik dönemde ancak güçlü birliderle çıkış bulunabileceğini söyledi. Partisinin ekonomi, yolsuzluklar, insan hakları ve terörizmle mücadele konularında görüşlerini açıklayan Mahyun şunları söyledi: 

“Mevcut cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi tüm bu ağır sorumlulukları yüklenebilecek ve devlet kurumları, ordu, polis ve parlamento arasında işbirliğini tesis edebilecek en güçlü isimdir. “ 

2011’de kurulan Selefi tandanslı Nur Partisi darbeden bu yana Sisi cuntasına destek vermekte. Buna karşın Selefi çizgiden gelen pek çok isim İhvan mensuplarıyla birlikte Mısır cezaevlerinde tutulurken, kimileri de idam edildi.

Kaynak: Al-Arabiya, Haksöz-Haber

HABERE YORUM KAT

13 Yorum