1. HABERLER

  2. HABER

  3. Numan Kurtulmuş: Gerekirse İmralı ile Görüşülür
Numan Kurtulmuş: Gerekirse İmralı ile Görüşülür

Numan Kurtulmuş: Gerekirse İmralı ile Görüşülür

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, toplumun tüm kesimlerinin sürece dahil edileceğini, gerekirse İmralı ile görüşülebileceğini söyledi.

07 Şubat 2016 Pazar 16:27A+A-

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Devletin güvenlik birimleri, gerekirse İmralı ile görüşmeye devam eder ama aslolan, toplumun bütün kesimlerinin sürece dahil olmasıdır" dedi.

Kurtulmuş, gazeteci Hakan Çelik'in sunduğu CNN Türk'te yayımlanan "Hafta Sonu" programında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Kurtulmuş, yeniden gündeme getirilen ve yol haritası çizilen çözüm süreci için şunları söyledi:

“HDP’nin varlığı Türkiye demokrasi için önemlidir. Bir şanstır. HDP’li siyasetçileri demokrasi sınırları içinde teröre karşı tavır alma konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Terör saldırılarına desteğe son verildiğini söylese sorun kalmayacak.

En aykırı fikir parlamentoda söyleyin. Siyasal zeminlerde herkesin görüşlerini açıkça dile getirmesi bizim isteğimizdir. Çözüm sürecinde tek muhatap İmralı ve çevresi alındı. Toplumun bütün kesimlerinin de bu sürece katılması taraftarıyız.

Şimdi istiyoruz ki kim iyi niyetle bir söz söylüyorsa onu dinlemeye hazırız.

Barış için kimin bir sözü varsa dinlemeye hazırız. Silahtan yana bombadan yana olanlar şu aşamada kazanmış gibi görünüyorlar. Şu tercih yapılmak zorunda. Demokrasi istiyoruz ama elimi güçlendirip daha çok adam öldüreyim diyorlar. Türkiye’de 13 yıldır iktidarda olan Ak Parti, büyük mesafeler aldı. İki temel unsurumuz var. Terörle mücadele diyoruz ve 78 milyonun ayrılmaz parçası olan Kürt kardeşlerimizin hakkını koruyoruz.”

HABERE YORUM KAT

1 Yorum