1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Nuceyfi'den İbadi Hükümetinin Tutuklama Kararına Cevap
Nuceyfi'den İbadi Hükümetinin Tutuklama Kararına Cevap

Nuceyfi'den İbadi Hükümetinin Tutuklama Kararına Cevap

Ninova Muhafızları Komutanı Nuceyfi, "yabancı ülkeyle iletişime geçtiği" gerekçesiyle hakkında çıkarılan tutuklama kararının hukuk yoluyla çözüleceğini belirtti.

21 Ekim 2016 Cuma 01:56A+A-

Irak'ın eski Musul Valisi Esil Nuceyfi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Güçlerimizi (Ninova Muhafızları) Türkiye eğitti ve şu an Irak ordusunun yanında donanımlı olarak bulunan Musul halkından müteşekkil tek güçtür." ifadelerini kullandı.

Nuceyfi, açıklamasında şunları kaydetti:

"Şehrim Musul iki buçuk yıldan beri IŞİD'e peşkeş çekildiği için, halkı tarihin en büyük insanlık dramıyla karşı karşıya bulunduğu için ve tüm bunlardan dolayı bu halkımın güvenliği, şehrimin kurtarılması ve istikrarını garanti edene kadar çalışacağım. Bu önemsiz şeylerle ilgilenenleri (hakkındaki tutuklama kararı), savaşın (Musul operasyonu) gizemi ortaya çıkıncaya ve Irak ile Musul için küçüklerin farkında olamayacağı bir gelecek inşa edinceye kadar bırakacağım. O zaman meseleler tahmin edemediklerinden daha kolay ve hukuk yoluyla çözülecek."

Irak Yüksek Yargı Yönetimi tarafından eski Musul Valisi ve Ninova Muhafızları Komutanı Nuceyfi hakkında "yabancı ülkeyle iletişime geçtiği" gerekçesiyle tutuklama kararı çıkarılmıştı.

HABERE YORUM KAT