1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Nizami İçin Bingöl Üniversitesi'nde Gıyabî Cenaze Namazı
Nizami İçin Bingöl Üniversitesi'nde Gıyabî Cenaze Namazı

Nizami İçin Bingöl Üniversitesi'nde Gıyabî Cenaze Namazı

Bingöl Üniversitesi İslami Gençlik Platformu, Cemaat-i İslami liderlerinden Mevlana Mutiurrahman Nizami’nin Hasina diktatörlüğündeki Bangladeş yönetimi tarafından idam edilmesini lanetledi.

13 Mayıs 2016 Cuma 00:07A+A-

Haksöz Haber

Bingöl Üniversitesi Merkezi Kafeterya önünde Bangladeş yönetimi tarafından hukuksuz bir şekilde idam edilen Cemaat-i İslami'nin eski liderlerinden Mutiurrahman Nizami için gıyabî cenaze namazı kılan Bingöl Üniversitesi İslami Gençlik Platformu, akabinde basın açıklamasına geçti.

Grup adına basın açıklamasını Enes Apaydın okudu. Basın açıklamasından sonra Şehid Mutiurahman Nizami’nin vasiyet niteliğindeki mektubu, Muhammed Furkan Kılıç tarafından okundu ve şehadetinin kabulü için dua edildi.

Eylemde sık sık “Şehid Rahman Yolun Yolumdur!”, “İslami Hareket Engellenemez!”, “Yaşasın İslami Mücadelemiz!”, “Katil Hasina Hesap Verecek!” gibi sloganlar atıldı.

bingol-20160512-01.jpg

bingol-20160512-02.jpg

bingol-20160512-03.jpg

bingol-20160512-04.jpg

bingol-20160512-07.jpg

bingol-20160512-08.jpg

Basın açıklamasının tam metni:

Esirgeyen ve bağışlayan Allah’ın adı ile…

Bizi yoktan var eden, rızık veren, akıl ve irade vererek imtihana tabi tutan ve bu imtihanda yol gösterici Resuller gönderip kitap bahşederek yolumuzu aydınlatan Rabbimize hamd olsun.

Bizlere karanlıklardan aydınlığa, şirkten tevhide, zulümden adalete, tutsaklıktan özgürlüğe ve şanı yüce Rabbimize giden yolda rehber olan Efendimiz Resulullah’a salat ve selam olsun. O’nun Ehli Beytine, seçkin sahabelerine, şehitlere, sıddıklara ve kıyamete dek O’nun yolunu izleyen ve izleyecek olan muvahhidlere selam olsun. Allah’ın gazabı zalimlerin üzerine olsun.

İslami Gençlik Platformu olarak Bangladeş’te yapılan insanlık suçlarını telin etmek için burada toplandık. Bilindiği gibi Bangladeş yönetimi hukuki ve insani tüm değerleri ayaklar altına alarak siyasi cinayetler işlemeye devam ediyor. 13 Aralık 2013’te Cemaat-i İslami liderlerinden Abdulkadir Molla’yı, 11 Nisan 2015’te Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman’ı ve 21 Kasım 2015’te Genel Sekreter Yarımcısı Ali İhsan Mücahid’i idam ederek despotik zihniyetini bütün dünyaya gösteren Hasina rejimi, iki gün önce de Cemaat-i İslami Emiri Mevlana Mutiurrahman Nizami’yi idam ederek yeni bir insanlık suçuna daha imza attı! Allah Cemaat-i İslami Emirinin şehadetini kabul etsin.

Katil Hasina rejiminin bu katliamlarının küresel emperyalist güçlerin İslami hareketlere yönelik zulümlerinin bir devamı olduğunu biliyoruz. Bu vesile ile emperyalistlerin kuklası olan Bangladeş yönetiminin Müslümanlara yönelik zulüm ve tecrit politikalarının karşısında, zulme maruz kalmasına rağmen direnen kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz…

Bangladeş’te Hasina, Mısır’da Sisi, Suriye’de Esed veyahut başka bir katilin Müslüman halklar üzerindeki baskılarının Müslümanların İslami hareketlerin yükselişi vesilesiyle yaşadıkları uyanış ve ıslah süreçlerinden kaynaklandığını fark ediyor, Rabbimize hamd ediyoruz. Bangladeş’teki kardeşlerimizi, katillerin zulüm politikalarına asla terk etmeyeceğiz. 

Son olarak adaleti kuşatmak ve erdemli duruşumuzu çoğaltmak adına şöyle haykırıyoruz:

“Hasina Diktatörlüğü Yıkılacak, Bangladeş’te Zafer İslam’ın Olacak”

“Şehid Nizami Yolun Devam Edecek”

HABERE YORUM KAT

1 Yorum