1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. NİJERYA

  4. Nijerya'da Boko Haram Saldırısı: 16 Ölü
Nijerya'da Boko Haram Saldırısı: 16 Ölü

Nijerya'da Boko Haram Saldırısı: 16 Ölü

Nijerya'da Boko Haram’ın bir cenaze törenine düzenlediği saldırıda 18 kişi öldü.

17 Haziran 2016 Cuma 19:59A+A-

Nijerya'nın kuzeydoğusunda, Boko Haram militanlarınca cenaze töreninde düzenlenen saldırıda çoğunluğu çocuk ve kadın 18 kişi öldü.

Yetkililer, saldırının, örgütün kontrolündeki Adamawa eyaletine bağlı Madagali bölgesinde meydana geldiğini belirtti.

Polis Sözcüsü Othman Abubakar ise saldırıda 18 kişinin öldüğünü doğrularken ölü sayısının artabileceğini ifade etti.

Adamawa bölge milletvekili Adamu Kamale de ölenlerin çoğunluğunun kadın ve çocuk olduğunu ve bazılarının izdiham sonucu yaralandığını belirtti.

İsmini açıklamayan görgü tanığı da "Motosikletli militanlar köyde cenaze merasimindekilere rastgele ateş açmaya başladı. Ölenlerin dışında en az 10 yaralı da civardaki Gulak Hastanesine kaldırıldı." diye konuştu.

Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi olan Nijerya'da 2000'li yılların başından beri faaliyet gösteriyor. Örgütün lideri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından Boko Haram'ın 2009'da düzenlemeye başladığı kitlesel şiddet eylemlerinde şimdiye kadar 17 bine yakın kişi hayatını kaybetti.

Örgütün eylemleri nedeniyle yaklaşık 2 milyon Nijeryalı, yerlerinden olmuştu. Nijerya'nın kuzeyinde faaliyet gösteren örgüt, geçen yıldan beri eylemlerini ülkenin sınır komşuları Kamerun, Benin, Çad ve Nijer'e de kaydırdı.

Kaynak: Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT