1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Gazze Kuşatması Katlediyor! Duyuyor musunuz?
Gazze Kuşatması Katlediyor! Duyuyor musunuz?

Gazze Kuşatması Katlediyor! Duyuyor musunuz?

Gazze'de devam eden Siyonist kuşatma can almaya devam ediyor. Kassam komutanı Vail Abdulkadir de dışarıda tedavi olmasına izin verilmediği için şehitler kervanına katıldı. Arap Birliği, uluslararası camiaya "Gazze kuşatmasını kaldırın!" çağrısında bulundu

04 Mayıs 2009 Pazartesi 12:47A+A-

Kassam komutanlarından Vail Abdülkadir'in (32) dışarıda tedavi olmasına izin verilmemesi sebebiyle dün akşam (03 Nisan Pazar) şehit olduğu bildirildi.

Şehit komutanın ailesi Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada şunları ifade etti: "Vail bir ay önce midesinden rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Durumunun ciddileşmesi üzerine doktorları onun dışarıda tedavi olması gerektiğini söylediler. 12 günü yoğun bakımda olmak üzere tam bir ay hastanede kaldı ve bu süre içinde yapılan bütün girişimlere rağmen dışarıda tedavi olmasına izin verilmedi."

Kassam Tugayları, Kassam komutanının şehit olması üzerine taziye mesajı yayınlayarak, şehit Vail'in cihad, fedakârlık ve Allah yolunda çalışma ile geçirdiği bir ömür sonunda işgal güçlerinin Gazze'ye uyguladığı kuşatma nedeniyle dışarıda tedavi göremediğinden şehit olduğunu duyurdu.

Kassam Tugayları'nın açıklamasında, şehit komutanın Aksa İntifadası'nın başında cihad fitilini ateşleyen Kassam komutanlarından biri olduğu belirtilerek, o sıralarda seçkin 103 nolu Kassam birimi içinde yer aldığı ve güçlü bir iradeye sahip olduğu ifade edildi.

Diğer taraftan, Sağlık Bakanlığı yayınladığı raporda, dışarıda tedavi olmasına izin verilmeyen 5 yaşındaki Muhammed Rabi'in vefat etmesiyle kuşatma kurbanlarının sayısının 329'a ulaştığını ifade etti.

Filistin Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili olarak dün (03 Mayıs Pazar) yayınladığı raporda, dışarıda tedavi olmaları gerekirken, dışarıya çıkmalarına izin verilmeyen ve ambargo sebebiyle ilaç ve tıbbi malzeme yokluğundan dolayı kapasitelerinin çok altında çalışan hastanelerin bakım ünitelerinde tutulan ağır hastalardan birçoğunun çaresizlik içinde ölüm sırasını beklediğini belirtti.

Siyonist işgal devletinin 1,5 milyon Gazzeliye yönelik sürdürdüğü ambargoya karşı Arap ve İslam âleminin suskunluğuna bir anlam veremediklerini belirten Sağlık Bakanlığı, Filistin halkına uygulanan kuşatmanın kaldırılması, başta Rafah olmak üzere tüm sınır kapılarının açılması ve ölümle burun buruna gelmiş bulunan yüzlerce hastanın hayatının kurtarılması için acilen harekete geçilmesini istedi.

Mısır'a da çağrıda bulunan bakanlık, şu anda dört gözle tedavi olmayı bekleyen ağır hastaların dışarıda tedavi görmeleri için Rafah sınır kapısını açmasını ve hastaların tedavisi için kolaylık sağlamasını istedi.


Arap Birliği'nden Uluslararası Camiaya Çağrı: "Gazze Kuşatmasını Kaldırın"

Arap Birliği, uluslararası camiadan Filistinli işçilerin Siyonistlerin barbar saldırılarından korunmasını, işgal devletinin Gazze'ye uyguladığı insanlık dışı kuşatmanın kaldırılmasını ve Filistin ekonomisine destek verilmesini istedi.

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı ve Filistin dosyası sorumlusu Muhammed Sabih dün (03 Mayıs Pazar) İşçi Bayramı münasebetiyle yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Siyonist işgal devletinin barbar uygulamaları nedeniyle işgal altındaki topraklarda işsizlik oranı %80'e ulaşmış durumda. Büyük oranda dışa bağımlı yaşayan Filistin halkının durumu ise içler acısıdır."

İşgal devletinin Filistin halkına karşı barbar ve insanlıktan uzak bir şekilde yaptığı uygulamalara da değinen Sabih, işgal yönetiminin Filistin halkına ambargo uyguladığını, toplu cezalandırmada bulunduğunu, Batı Yaka'nın her yerinde arama ve kontrol noktaları oluşturduğunu, aynı şekilde ırkçı ayırım duvarı inşa ederek Filistin halkının hareketlerini kısıtladığını ifade etti.  

(Filistin Enformasyon Merkezi)