1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. RADYO DENGE’ye İsrail için Dava
RADYO DENGE’ye İsrail için Dava

RADYO DENGE’ye İsrail için Dava

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün ihbarı üzerine Türk Telekom ile Siyonist İsrail takımı Bnei Hasharon arasındaki basketbol maçının iptali eylemine çağrı metnini yayınlayan RADYO DENGE’ye Ankara 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. İlk duruşma 6 Temmuz 2

02 Mayıs 2009 Cumartesi 21:07A+A-

Gazze'de en vahşi insanlık suçlarının işlendiği, Filistinli kadın, çocuk sivil insanların acımasızca katledildiği bir süreçte, adeta bu acılarımızla alay edercesine Basketbol maçı için Ankara'ya gelen İsrail basket takımının Türk-Telekom takımıyla yapacağı maçı protesto amacıyla Ankara Filistin Dostları Platformu'nun çağrısıyla bir basın açıklaması yapılmıştı. Bu eylem, şiddete başvurmadan sadece maçın yapılmasını protesto amacıyla yapılmış ve maçın iptalini talep etmişti. Sonuçta da, maçı protesto açıklaması yapan kitle hiçbir sıkıntı yaşanmadan dağılmıştı. İşte İsrail'in katliamını protesto dışında hiçbir hedefi olmayan bu basın açıklamasına çağrı amacıyla RADYO DENGE'de Filistin Dostları adına bir ilan metni okunmuştu. Bu metnin muhtevası şöyledir:

"Bugün Siyonist İsrail terör devletinin Bnei Hasharon takımı ile Türk-Telekom takımı arasında Atatürk Spor Salonunda saat 19.00 da basketbol maçı yapılacaktır. Katil İsrail, Filistinli kardeşlerimize bunca vahşeti yaşattığı, çocukları, kadınlarıyla masum Gazze halkını topluca yok etmeye teşebbüs ettiği bir süreçte, utanmadan Ankara'ya her biri de Filistinli kanına bulaşmış olan sporcularını gönderebilmektedir. Katil İsrail'in, böyle bir katliamı gerçekleştirdiği bir süreçte bile bu maçı iptal etmeyip sporcularını Ankara'ya göndermesi, bize Ankara'da meydan okuma ve Gazze katliamı konusundaki duyarlılıklarımızı ciddiye almama anlamı taşımaktadır. Bize kendi ülkemizde hakaret etmek anlamına gelen bu arsız ve cüretkâr tutuma sessiz kalamayız. Bizi aşağılama ve kendi ülkemizde bize meydan okuma anlamı yanında, aslında İsrail terörünü örtme amacı da taşıyan bu maç mutlaka iptal edilmelidir. İşte bu amaçla, Gençlik Parkı ve 19 Mayıs Stadyumu yanındaki Atatürk Spor Salonu önünde bugün saat 18.00 de buluşalım. Bu edepsizliğe haddini bildirmek, bu maçın yapılmasını protesto ve iptalini temin etmek üzere gerçekleştirilecek basın açıklamasına katılalım ve Allah için oraya koşalım."

Halktan gelen bütün çağrılara rağmen, Gazze'deki katliama tepki için nutuk atmaktan öte hiçbir somut adım atamayan, somut adım atmayacağını da "bekâra karı boşamak kolay" diyerek ifade eden "Davos Kahramanı"nın emrindeki bürokratlarca, sivil halk tarafından atılan Türkiye'deki tek somut adım olan İsrail maçının iptal edilmesine vesile olanlar da cezalandırılmak isteniyor. Ve yukarıdaki metni yayınladığı için, "Davos Kahramanı"nın emniyet bürokratlarınca yapılan ihbar üzerine savcılıkça Radyo Denge Yayın Yönetmeni Bülent Koca hakkında, "suç işlemeye alenen tahrik etme" iddiasıyla ve TCK  214/1, 218. maddeleri gereğince 9 aydan 7,5 yıla kadar hapis cezası talebiyle Ankara 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmış bulunuyor. Ayrıca bu metni yayınladığı için Bülent Koca'nın TCK 53/1-2 hükmü gereğince; "Sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden; bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden veya Devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tâbi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten, - Seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasî hakları kullanmaktan, - Velayet hakkından; vesayet veya kayyımlığa ait bir hizmette bulunmaktan, - Vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasî parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan, - Bir kamu kurumunun veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşunun iznine tâbi bir meslek veya sanatı, kendi sorumluluğu altında serbest meslek erbabı veya tacir olarak icra etmekten, yoksun bırakılması" da talep edildi. İlk duruşmanın 06. 07. 2009 günü saat 09: 00 da yapılacağı bildirildi.

Haksöz-Haber