1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Siyonist Konsolosluk ve Elçilik Önünde Büyük Protesto
Siyonist Konsolosluk ve Elçilik Önünde Büyük Protesto

Siyonist Konsolosluk ve Elçilik Önünde Büyük Protesto

Siyonist İsrail’in Gazze’ye karadan saldırı başlattığı haberi duyulur duyulmaz gece saatlerinde İstanbul Levent’te İsrail Konsolosluğu’nda; Ankara’da ise İsrail Büyükelçiliği önünde toplanan Müslümanlar, sabah saatlerine kadar işgal ve katliamı protesto e

04 Ocak 2009 Pazar 05:47A+A-

Siyonist İsrail'in Hava saldırısından sonra kara saldırısına başlaması ve Siyonist ordunun Gazze'ye girmesi üzerine İsrail protestoları da daha büyüdü. Dünyanın her tarafında geç saatlere rağmen protestoları sürdüren Filistin dostları, İstanbul'da İsrail Konsolosluğu, Ankara'da İsrail Büyükelçiliği önünde toplandılar. Buralarda oturma eylemi de yapan binlerce kişi Filistin ve direniş gruplarının bayraklarını taşıyarak Siyonist katilleri protesto ettiler.

Soğuğa ve yağmura rağmen haberi duyar duymaz Siyonist elçilik ve konsolosluk önünde toplanan Müslümanlar, tekbirlerle direnişten gelen güzel haberlere sevindi. İsrail'i ve işbirliçileri tel'in eden topluluk Siyonist elçiliğin kapatılmasını, İsrail'le süren her türlü işbirliğinin sona ermesini istedi. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı gösteriler, Türkiye tarihinde ilk kez gece vakti bir elçilik ve konsolosluğun önünde saatlerce eylem yapma özelliği içerirken, Gazze'de katliam yaşanırken sessiz kalmayı yürekleri kaldırmayanlar sloganları ve öfkeli yumruklarıyla Siyonist katilleri ve ABD'yi lanetlediler.

Geç saatlerde İstanbul Levent Büyükdere Caddesi Yapı Kredi Plaza'nın içinde bulunan İsrail Konsolosluğu önünde toplanan ve burada araçları trafiğe tamamen kapatan Müslümanlar, Gazzeliler ayakta iken uyumayarak direniş ile dayanışma içerisinde olduklarını gösterdiler. Nurettin Şirin topluluğa sık sık hitap ederek yaşanan gelişmeleri anlattı. "Biz buraya değişik kereler Siyonist rejimin katliamlarını protesto etmek için gelmiştik. Ancak bugün buraya gelişimiz bir protesto eylemi değil, burada bulunan Siyonist İsrail rejimi konsolosluğunu kuşatma altına almak içindir. Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik sürdürdüğü ambargo ve abluka karşısında bizler de burada Türkiyeli ve İstanbullu Müslümanlar adına Siyonist rejim konsolosluğunu abluka altına alıyoruz ve sabaha kadar abluka eylememiz sürecektir." diyen Şirin'in sık sık Gazze'den son dakika haberlerini aktarmasıyla sloganlar atan ve tekbirler getiren topluluk, gelen İsrail askerlerinin ölüm haberlerinin ardından Grup Yürüyüş'ün sabaha karşı okuduğu "İntifada" marşına hep bir ağızdan eşlik etti. "Hamas'a Selam Direnişe Devam!", "Kahrolsun İsrail!", "Vur Hamas Vur, İsrail'i Vur!", "Yaşasın Küresel İntifada!", "Oluk Oluk Kan Aksa Kurtulacak El-Aksa!", "Uyan Diren Özgürleş!", "Kapılar Kırılsın Çatışma Başlasın!", "İslami Hareket Engellenemez!", "İstanbul'dan Gazze'ye Direnişe Bin Selam!", "Siyonist Elçilik Kapatılsın!", "Kahrolsun İşbirlikçi Zalimler!", "Hükümet Uyuma Filistin'e Sahip Çık!", "Şehitlerin Kanı Katilleri Boğacak!", "İzzeddin Kassam Yolun Yolumuz!" vb. sloganların atıldığı eylemde sık sık tekbirler getirildi.

Sık sık Hamas ve diğer Gazze mücahitleri için sloganların atıldığı ve duaların yapıldığı eylemde, dev plazaların flamaları indirilerek konsolosluğun tam karşısındaki direklere Filistin bayrağı çekildi. Yoldan geçen araçlar da klaksonlarla protestoya destek oldular. Kadın erkek, genç yaşlı çok sayıda kişinin sabah 04:00'e kadar beklediği konsolosluk önünden son olarak M. Emin Yıldırım'ın duasıyla dağılındı. Protesto eylemlerine bugün Taksim'de 11:00'de Özgür-Der'in çağrısıyla gerçekleşek eyleme; 12:00'de de Saadet Partisi'nin Gazze mitingine destek verilerek devam edileceği duyuruldu. 

HAKSÖZ-HABER