1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. “Filistin ile Posta Köprüsü” kuruldu
“Filistin ile Posta Köprüsü” kuruldu

“Filistin ile Posta Köprüsü” kuruldu

Türkiye’de bir grup Filistin dostu, Türkiye ile Filistin halkları arasındaki ilişkiyi güçlendirmek için “Türkiye-Filistin Posta Köprüsü”nü kurdu.

02 Ağustos 2008 Cumartesi 13:51A+A-

Temmuz başında çalışmalarına başlayan bu dostluk grubu, www.kendince.org internet sitesi vasıtasıyla Türklerle Filistinliler arasında sanal bir köprü kurmayı hedefliyor.

Filistin'deki kardeşlerine mektup yazmak isteyenler, internet sitesine girip, duygu ve düşüncelerini yazdıktan sonra gönderebilirler. Dostluk grubu internet üzerine gelen mektupları Arapça'ya çevirip Filistinli kardeşlerine normal posta mektubuyla ulaştırmayı taahhüt ediyor. Mazlum Filistinli kardeşleri kapılarını çalan postacının getirdikleri mektuplarda, birebir tanımasalar da; uzaklardaki kardeşlerinden aldıkları mektuplarda yalnız olmadıklarını, kardeşlerinin de davalarına ilgili olduklarını, onlar için dua ettiklerini hissedecekler. Dostluk gurubu aynı şekilde Filistin kardeşlerinden gelen mektupları da Türkçe'ye tercüme edip, normal posta mektubu şeklinde Türkiye'deki kardeşlerine ulaştıracaklarını ifade ettiler. Böylece, sanal da olsa Türkiye ile Filistin arasında bir köprü kurulmuş oluyor. Filistin'le başlayan bu sanal dostluk köprüsünün zamanla tüm İslam âlemiyle kurulması düşünülüyor.