1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD İstanbul Konsolosluğu Önünde Çatışma
ABD İstanbul Konsolosluğu Önünde Çatışma

ABD İstanbul Konsolosluğu Önünde Çatışma

ABD'nin İstanbul Konsolosluğu önünde saat 11 civarında silahlı çatışma çıktı. İstinye'deki ABD Konsolosluğu yakınında polis kontrol noktasına bir araç içinden ateş açıldı. Çıkan çatışmada 3'ü polis 6 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı bildiriliyor.

09 Temmuz 2008 Çarşamba 11:15A+A-

Ölenlerden 3'ü polis; diğer 3 kişinin de saldırıyı gerçekleştiren kişiler olduğu açıklandı.

Saldırıda ölen 3 polisin adının Erdal Öztaş, Mehmet Önder Saçaklıoğlu ve Nedim Çalık olduğu kaydedildi.

ÖZEL YETKİLİ SAVCILIK İNCELEME BAŞLATTI
Silahlı saldırının ardından Beşiktaş'taki özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca inceleme başlatıldı. Bu kapsamda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı ve Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında görevli 2 Cumhuriyet Savcısı da olay yerine geldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, olayı "terörist bir eylem" olarak niteledi. Engin, olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra yaptığı açıklamada, sabah 10.30 civarında bir aracın 4 kişi ile olay mahalline geldiğini ve 3'ünün araçtan inerek ABD İstanbul Başkonsolosluğu önünde nöbet tutan polis memuruna yönelik silahlı saldırıya başladığını belirterek, "Olay mahallinde ilk tespitlere göre tabanca ve pompalı tüfek kullanıldığı, saldırganların 25-30 yaşları civarında olduğu belirlenmiştir. Saldırganların kesin ve açık hüviyetleri henüz tam isabetli olarak tespit edilememiştir. Açık hüviyetlerinin tespitine çalışılmaktadır. Bu tespitten sonra da bu konuda açıklama yapılacaktır" diye konuştu.

Araçla gelen 4. kişi ile ilgili soru üzerine de Engin, "Olay mahalline gelen 4. kişinin de araçla birlikte kaçtığı tespit edilmiştir" dedi.