1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İşbirlikçi Abbas yönetimi sözünde durmadı
İşbirlikçi Abbas yönetimi sözünde durmadı

İşbirlikçi Abbas yönetimi sözünde durmadı

El-Aksa Şehitleri Tugayları’nın önde gelen isimlerinden Zekeriya ez-Zübeydi, el-Fetih liderlerine çok sert eleştiriler yönelterek hayal kırıklığını dile getirdi.

06 Nisan 2008 Pazar 05:25A+A-

 Zübeydi, kendisinin Tugaylar içerisindeki faaliyetlerinin sona erdiğini, bundan sonra işgal güçlerine karşı herhangi bir direniş gösteremediğini söyledi.

Haaretz gazetesine verdiği demeçte Zekeriya ez-Zübeydi, İsrail'in ve Özerk Yönetim'in kendilerine yalan söylediğini belirterek, "Üç ay boyunca Özerk Yönetim karargâhında bulunacağımızı, bu süre içerisinde bize kimsenin karışmayacağını, bu sürenin bitiminden itibaren de bizlere af çıkaracaklarını söylediler. Üç ay geçti, fakat hiçbir şey olmadı" şeklinde konuştu. Zübeydi, bazı direnişçilere 1500 Şikel maaş verildiğini, bu parayla geçinmenin mümkün olmadığını belirterek, gerçek el-Aksa Şehitleri Tugayları üyeleriyle Özerk Yönetim hesabına çalışanlar arasında ayrım yapıldığını, diğerlerinin çok daha fazla para aldığını kaydetti.  "Biz felakete doğru gidiyoruz" diyen Zübeydi, bedel ödeyenin kendileri olduğunu belirterek, koca bir mücadelenin sonunda hiçbir şey kazanamadıklarını, birçoğunun yaşadığı hayal kırıklığı sebebiyle İslâmi Cihat Hareketi'ne katıldığını vurguladı. Zübeydi "Onlar halen bedel ödemeye hazırlar" ifadelerini kullandı.