1. HABERLER

  2. HABER

  3. Davanın sonucunu önceden gördü!
Davanın sonucunu önceden gördü!

Davanın sonucunu önceden gördü!

Siyaset yasağının Gül’ün Cumhurbaşkanlığı’na engel olmayacağını belirten Başsavcı Yalçınkaya’ya göre, en az 40 milletvekiline de yasak gelecek .

31 Mart 2008 Pazartesi 04:34A+A-

AK Partiye açtığı kapatma davasından sonra ilk kez konuşan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, gerekçe olarak hükümetin başörtüsüne özgürlük getiren düzenlemesini gösterdi. Referans gazetesi ile yaptığı 1 saat 15 dakikalık 'Off-the record' söyleşide Yalçınkaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Siyasal simge de olsa başörtüsü yasaklanamaz' çıkışının ardından 17 Ocak'ta yaptığı uyarının ciddiye alınmadığını iddia etti. 'Dikkate alınsaydı bu dava açılmazdı' dedi. Başsavcı, söz konusu açıklamasında, 'Türban düzenlemesi yapmanın müeyyidesi bellidir' demişti.

YARGI süreci devam eden davanın sonucuna ilişkin öngörülerde de bulunan Yalçınkaya'ya göre, siyaset yasağı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı'nı etkilemeyecek. En az 40 milletvekiline de yasak geleceğini öne süren Yalçınkaya'nın ifadeleri şöyle: '... Bu çerçevede özellikle raportörün, raporunda belirttiği iddia edildiği gibi, bazı gazete haberlerine, ilgili şahıslar daha sonra tekzip göndermiş ya da kendilerini bir şekilde aklamışlarsa, bunlar da kanıtlanabilirse, bu yasağı mahkeme düşürebilecek. Ama en az 40 milletvekilinin (eski-yeni) bu kapsama girmesi zor görünüyor.